Havíeu pensat mai en fer galetes Oreo casolanes? Doncs sí que es poden fer amb aspecte i gust similars a les famoses galetes.

La recepta d'avui és de Maria Lunarillos, blog d'on totes les receptes queden espactulars i es pot seguir el pas a pas amb fotos.

Temps de preparació: 1 h + 1 h repòs

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients per a les galetes

✓ 160g de farina

✓ 95g de cacau en pols

✓ 1/2 culleradeta de bicarbonat

✓ un pessic de sal

✓ 1 ou

✓ 70g de mantega pomada

✓ 100g de sucre morè

Ingredients pel farcit

✓ 60g de mantega pomada

✓ 105g sucre llustre

✓ unes gotes d'extracte de vainilla

✓ una culleradeta d'aigua calenta

Preparació

  1. Tamiseu la farina, el cacau i el bicarbonat, i reserveu en un bol.
  2. Bateu bé amb varilles (a mà o bé amb robot) l'ou, la mantega i el sucre morè. Afegiu els sòlids tamisats anteriorment.
  3. Barregeu fins a tenir una massa compacta i homogènia.
  4. Formeu una bola, emboliqueu amb paper film i deixeu refredar a la nevera durant 1 hora.
  5. Passat aquest temps, enceneu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
  6. Poseu la massa entre dos papers de forn i estireu-la amb un corró fins que tingui uns 3mm de gruix.
  7. Doneu forma a les galetes amb l'ajuda d'un tallapastes, col·loqueu sobre una safata de forn forrada amb paper sulfuritzat i coeu uns 8 minuts.
  8. Mentre deixeu refredar les galetes, deu el farcit: bateu bé amb unes varilles tots els ingredients (ajusteu amb més aigua si us queda molt dur o amb més sucre llustre si  és líquid).
  9. Poseu el farcit en una màniga pastissera o bé poseu una culleradeta en la part de dins d'una galeta i tapeu amb una altra.
  10. Deixeu que s'assequin una mica i deseu en un recipient hermètic.