Havíeu pensat mai en fer galetes Oreo casolanes? Doncs sí que es poden fer amb aspecte i gust similars a les famoses galetes.
La recepta d'avui és de Maria Lunarillos, blog d'on totes les receptes queden espactulars i es pot seguir el pas a pas amb fotos.
► Temps de preparació: 1 h + 1 h repòs
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients per a les galetes
✓ 160g de farina
✓ 95g de cacau en pols
✓ 1/2 culleradeta de bicarbonat
✓ un pessic de sal
✓ 1 ou
✓ 70g de mantega pomada
✓ 100g de sucre morè
Ingredients pel farcit
✓ 60g de mantega pomada
✓ 105g sucre llustre
✓ unes gotes d'extracte de vainilla
✓ una culleradeta d'aigua calenta
Preparació
- Tamiseu la farina, el cacau i el bicarbonat, i reserveu en un bol.
- Bateu bé amb varilles (a mà o bé amb robot) l'ou, la mantega i el sucre morè. Afegiu els sòlids tamisats anteriorment.
- Barregeu fins a tenir una massa compacta i homogènia.
- Formeu una bola, emboliqueu amb paper film i deixeu refredar a la nevera durant 1 hora.
- Passat aquest temps, enceneu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
- Poseu la massa entre dos papers de forn i estireu-la amb un corró fins que tingui uns 3mm de gruix.
- Doneu forma a les galetes amb l'ajuda d'un tallapastes, col·loqueu sobre una safata de forn forrada amb paper sulfuritzat i coeu uns 8 minuts.
- Mentre deixeu refredar les galetes, deu el farcit: bateu bé amb unes varilles tots els ingredients (ajusteu amb més aigua si us queda molt dur o amb més sucre llustre si és líquid).
- Poseu el farcit en una màniga pastissera o bé poseu una culleradeta en la part de dins d'una galeta i tapeu amb una altra.
- Deixeu que s'assequin una mica i deseu en un recipient hermètic.