Aquest plat tan senzill em recorda la primera vegada que vaig trobar bolets per casualitat. Érem d'excursió fent una caminadeta i vam veure clapes i clapes de fredolics per terra, jo no en tenia ni idea, però vaig disfrutar moltíssim plegant bolets. Recordo arribar tard a casa, com em van ensenyar a netejar els fredolics, a cuinar-los i a menjar-me, amb molta gana, aquest plat. Des d'aquell dia, que m'encanta la temporada boletaire, tot i que no en sóc experta.

Aquest plat podeu tardar ben poc a fer-lo si feu servir llegums de pot i teniu salsa de tomàquet preparada, com és el meu cas, que en faig conserva als estius, quan les tomaqueres de l'hort estan a rebossar. I de fredolics, en tenia de nets i cuits al congelador. Si voleu coure els fesols, preparar la salsa de tomàquet i coure el fredolics al moment, tardareu una mica més.

Temps de preparació: 15 min

Racions: 2

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 1/2 pot de fesols

✓ 1 dent d'all

✓ 4 cullerades de tomàquet fregit

✓ un bon grapat de fredolics nets i cuits

✓ sal

✓ pebre negre

✓ oli

Preparació

  1. Poseu una paella al foc amb un raig d'oli.
  2. Trinxeu la dent d'all i poseu a la paella vigilant que no es cremi.
  3. Afegiu la salsa de tomàquet, deieu coure 5 minuts.
  4. Incorporeu els fredolics i els fesols, salpebreu i deixeu 5 minuts més al foc.
  5. A casa acompanyem aquests fesols amb un tall d'una bona llonganissa i tenim un dinar fàcil però per caure de cul.