Fa poc vaig descobrir la conserva de faves en un bon oli de l'instagram de @nototsonpostres i he de dir dues coses, en primer lloc que s'ha acabat congelar faves a casa i, en segon, que amplia el rebost i serviran més endavant per quan la temporada de faves acabi i en trobem a faltar.
A part de copiar la recepta d'aquestes faves de la Glòria de No tot són postres, també m'ha donat consells de com utilitzar-les després i aprofitar-ho tot. Us ho explico més avall amb la preparació.
Així que la majoria de faves de l'hort se'n van cap als potets, perquè no sé vosaltres, però qui té hort, o en fa conserva o li surten per les orelles, i no és qüestió d'avorrir res.
► Temps de preparació: 1 h
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ favetes
✓ alls tendres
✓ un bon oli d'oliva
Preparació
- Primer toca el més entretingut, pelar i desgranar les faves.
- Poseu-les en pots de vidre amb un all tendre a trossos (1 all per cada potet) i cobriu amb oli.
- Tapeu bé els pots i coeu-los al bany maria amb aigua suficient com per cobrir-los durant 20 minuts.
- Traieu els pots i deixeu-los cap per avall, jo sempre he deixat els pots cap per avall 24 hores per tradició familiar, així que aquests amb faves no seran menys.
- Ja teniu les favetes llestes per qualsevol altre plat, només cal obrir el pot i disfrutar (si les faves són petites no els caldrà cap cocció més).
- I l'oli i l'all tendre no els llenceu! Aprofiteu-los per amaniments i per sofregits.