Fa poc vaig descobrir la conserva de faves en un bon oli de l'instagram de @nototsonpostres i he de dir dues coses, en primer lloc que s'ha acabat congelar faves a casa i, en segon, que amplia el rebost i serviran més endavant per quan la temporada de faves acabi i en trobem a faltar.

A part de copiar la recepta d'aquestes faves de la Glòria de No tot són postres, també m'ha donat consells de com utilitzar-les després i aprofitar-ho tot. Us ho explico més avall amb la preparació.

Així que la majoria de faves de l'hort se'n van cap als potets, perquè no sé vosaltres, però qui té hort, o en fa conserva o li surten per les orelles, i no és qüestió d'avorrir res.

Temps de preparació: 1 h

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ favetes

✓ alls tendres

✓ un bon oli d'oliva

Preparació

  1. Primer toca el més entretingut, pelar i desgranar les faves.
  2. Poseu-les en pots de vidre amb un all tendre a trossos (1 all per cada potet) i cobriu amb oli.
  3. Tapeu bé els pots i coeu-los al bany maria amb aigua suficient com per cobrir-los durant 20 minuts.
  4. Traieu els pots i deixeu-los cap per avall, jo sempre he deixat els pots cap per avall 24 hores per tradició familiar, així que aquests amb faves no seran menys.
  5. Ja teniu les favetes llestes per qualsevol altre plat, només cal obrir el pot i disfrutar (si les faves són petites no els caldrà cap cocció més).
  6. I l'oli i l'all tendre no els llenceu! Aprofiteu-los per amaniments i per sofregits.