La veritat és que mai sé com dir-ne d'aquestes receptes que s'assemblen a una altra cosa, no li puc dir cuscús perquè realment no ho és, només l'aparença.

Encara que no sigueu amants d'aquesta hortalissa, doneu-li una oportunitat a aquest plat, ja que no sentireu ni aquella olor de coliflor bullida, ja que només es salteja uns minuts.

L'indispensable d'aquesta recepta és la coliflor, les verduretes que l'acompanyen poden variar: podeu afegir carbassó, pebrot o el que més us agradi.

Jo faig una salseta per acompanyar amb soja, tot i que únicament amb un bon raig d'oli és molt bo.

Temps de preparació: 30 min

Racions: 2

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 1/2 coliflor petita

✓ 1/2 ceba

✓ 1/2 porro

✓ 1 pastanaga

✓ 1 albergínia

✓ grapat de xampinyons

✓ 1 dent d'all

✓ 2 cullerades de salsa de soja

✓ 1 llima

✓ 1 tros de gingebre

✓ 1 culleradeta de mel

✓ oli d'oliva

✓ sal

Preparació

  1. Poseu les flors de la coliflor a la picadora i trinxeu fins que us quedi la texutra i mida d'un cuscús. Reserveu.
  2. Per altra banda, renteu i talleu totes les verdures a tires.
  3. En una paella gran, tireu un raig d'oli i comenceu coent-hi la ceba i el porro. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi l'albergínia i la pastanaga i deixeu primer a foc fort, i després baixeu. Saleu.
  4. Mentrestant, prepareu la salsa: en un bol petit poseu la salsa de soja, el suc i la ratlladura de mitja llima, la mel, all i gingebre ratllats i remeneu fins que s'integri tot.
  5. Torneu a la paella i, quan veieu les verdures gairebé cuites, afegiu els xampinyons laminats i deixeu 5 minuts.
  6. Incorporeu la coliflor trinxada, pugeu el foc i remeneu per a que es barregin les verdures. Passats 2 minuts, ja podeu parar el foc.
  7. Serviu amb una anella d'emplatar i amb la salsa al costat i que cadascú se'n posi al gust.