Avui vinc amb una recepta ben senzilla dels típics falafels de cigrons.

Últimament provo moltes receptes receptes de la plataforma que hi ha per la Thermomix, però com sempre es pot fer sense la màquina.

Temps de preparació: 30 min + 12 h remull + 30 min repòs

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients pels falafels

✓ 125g de cigrons secs

✓ 40g de ceba tendra

✓ 1 dent d'all

✓ julivert

✓ coriandre

✓ comí

✓ curri

✓ 1/2 culleradeta de llevat

✓ 1/2 culleradeta de sal

✓ 75g de farina de cigró

✓ oli d'oliva per fregir

✓ farina de cigró per arrebossar

Ingredients per la salsa

✓ 1 iogurt grec

✓ 1 cullerada de maionesa

✓ 1 raig de suc de llimona

✓ comí

✓ sal i pebre

Preparació amb Thermomix

  1. Poseu els cigrons en un bol, cobriu amb aigua i deixeu a remull unes 12 hores, jo ho deixo tota la nit.
  2. El dia següent, poseu al got la ceba, els alls, el julivert i el coriandre (a mi no m'agrada gens el gust del coriandre i no n'hi poso) i tritureu 6 seg/vel 6.
  3. Incorporeu els cigrons rentats i escorreguts, la farina,el comí, el curri, el llevat i la sal. Tritureu 15 seg/vel 5-10 progressivament.
  4. Aboqueu la mescla en un bol, cobriu amb film transparent i deixeu reposar 30 minuts.
  5. Mentrestant, feu la salsa barrejant en un bol tots els ingredients.
  6. Formeu boletes de la mida d'una nou, arrebosseu amb farina de cigró i fregiu per tandes.
  7. Un cop fregides, passeu-les per paper absorbent i serviu juntament amb la salsa.

Preparació tradicional

  1. Poseu els cigrons en un bol, cobriu amb aigua i deixeu a remull unes 12 hores, jo ho deixo tota la nit.
  2. El dia següent, talleu la ceba ben petita i trinxeu l'all. Poseu-ho en un bol.
  3. Incorporeu els cigrons i tritureu amb el túrmix.
  4. Afegiu les espècies, la farina i el llevat i barregeu per a que s'integri tot bé
  5. Cobriu el bol amb film transparent i deixeu reposar 30 minuts.
  6. Mentrestant, feu la salsa barrejant en un bol tots els ingredients.
  7. Formeu boletes de la mida d'una nou, arrebosseu amb farina de cigró i fregiu per tandes.
  8. Un cop fregides, passeu-les per paper absorbent i serviu juntament amb la salsa.