‌Primer cop que faig falafels i començo per uns de llenties, que no són els típics i autèntics, però valen molt la pena.

Deu ser que em faig gran i cada cop tinc menys manies, ja que abans qualsevol plat que portés llegums em feia mandra i ara, en canvi, intento menjar més llegums cuinades de diferents maneres perquè m'han acabat agradant, i molt.

També he descobert el coriandre gràcies a aquesta recepta, i poc a poc vaig familiaritzant-me amb nous sabors tastant més espècies i més herbes.

Aquí us deixo aquest plat, de lawebcinera, que explica el pas a pas d'aquesta i moltes altres receptes.

Temps de preparació:  40 min + 30 min repòs

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients pels falafels

✓ 1 got de llenties

✓ 1 ceba mitjana

✓ 1 pastanaga

✓ 1 manat de coriandre

✓ 1 dent d'all

✓ 1 culleradeta de comí

✓ un polsim de pebre negre

✓ 45g de festucs

✓ 1/2 culleradeta de bicarbonat

Ingredients per la salsa

✓ 4 cullerades de tahini

✓ 1 dent d'all

✓ suc d'una llimona

✓ 2 cullerades d'oli d'oliva

Preparació

  1. Comenceu la nit anterior deixant un got de llenties a remull en un bol.
  2. El dia següent, coeu la ceba tallada a la juliana i la pastanaga ratllada fins auq siguin ben tovetes.
  3. Escorreu les llenties.
  4. Tritureu tots els ingredients (excepte el bicarbonat) en una picadora o got batedor.
  5. Passeu tot a un bol, afegiu el bicarbonat i remeneu bé.
  6. Deixeu refredar 30 minuts a la nevera.
  7. Per fer la salsa necessitareu tahini o crema de sèsam, que si no en teniu, podeu fer-la en un moment (jo de quantitats ho faig a ull): torreu el sèsam en una paella sense oli i deixeu refredar. Tritureu bé el sèsam fred en una picadora, tireu-hi un raig d'oli i un polsim de sal. Us ha de quedar una consistència cremosa.
  8. Ara sí, quan ja teniu tahini, en barregeu 4 cullerades amb el suc de llimona, l'oli, la sal i la dent d'all trinxada i ja tindreu la salsa. La resta de tahini el podeu conservar a la nevera en un pot de vidre per a altres receptes.
  9. Passada la mitja hora de repòs, engegueu el forn a 190ºC amb calor dalt i baix.
  10. Recupereu la massa de faladel i aneu fent boletes i aplastant-les amb la mà. Surten entre 14 i 18 boletes depenen de la mida que feu.
  11. Poseu-les sobre una safata forrada de paper de forn i coeu 18 minuts, 9 minuts de cada banda deixant que es daurin una mica.
  12. Serviu els falafels amb la salsa.