Aquesta recepta em va enamorar! És un postre escumós servit en got tan suau i amb gust de crema catalana que entra amb els ulls tancats.

La recepta és de Cocinando con Neus i és espectacular de bona!

Temps de preparació: 45 min + 8 h nevera

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 400ml de nata per muntar

✓ 1 branca de canyella

✓ la pell de 1/2 llimona

✓ 4 rovells

✓ 50g de sucre

✓ fruits vermells/ cacau en pols

Preparació

  1. En un cassó poseu la nata amb la canyella i la pell de llimona. Dueu a ebullició i retireu immediatament del foc quan comenci a bullir.
  2. Deixeu refredar i retireu la canyella i la llimona.
  3. Per altra banda, barregeu els rovells amb el sucre i bateu bé amb unes varilles fins que quedi una mescla escumosa.
  4. Afegiu la nata (assegureu-vos que no és calenta, ja que qfaria quatllar els ous) a la barreja de rovells i sucre.
  5. Integreu bé i torneu a posar en un cassó i porteu-ho al foc suau sense deixar de remenar fins que espesseixi, sense que arribi a bullir.
  6. Deixeu refredar.
  7. Coleu la crema freda per evitar que entrin impureses al sifón.
  8. Passeu la crema colada al sifón i tanqueu-lo.
  9. El meu sifón és de 1 litre i necessita 2 càrregues: poseu una càrrega, sacsegeu amb força, traieu la càrrega buida i repetiu aquest pas amb l'altra càrrega.
  10. Deixeu el sifón a la nevera tota la nit.
  11. En el moment de menjar, agiteu bé el sifón i serviu en gotets. Podeu decorar amb cacau en pols, fruits vermells, crumble, fruits secs, caramel... hi combina gairebé tot amb la crema catalana.