Aquesta recepta em va enamorar! És un postre escumós servit en got tan suau i amb gust de crema catalana que entra amb els ulls tancats.
La recepta és de Cocinando con Neus i és espectacular de bona!
► Temps de preparació: 45 min + 8 h nevera
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 400ml de nata per muntar
✓ 1 branca de canyella
✓ la pell de 1/2 llimona
✓ 4 rovells
✓ 50g de sucre
✓ fruits vermells/ cacau en pols
Preparació
- En un cassó poseu la nata amb la canyella i la pell de llimona. Dueu a ebullició i retireu immediatament del foc quan comenci a bullir.
- Deixeu refredar i retireu la canyella i la llimona.
- Per altra banda, barregeu els rovells amb el sucre i bateu bé amb unes varilles fins que quedi una mescla escumosa.
- Afegiu la nata (assegureu-vos que no és calenta, ja que qfaria quatllar els ous) a la barreja de rovells i sucre.
- Integreu bé i torneu a posar en un cassó i porteu-ho al foc suau sense deixar de remenar fins que espesseixi, sense que arribi a bullir.
- Deixeu refredar.
- Coleu la crema freda per evitar que entrin impureses al sifón.
- Passeu la crema colada al sifón i tanqueu-lo.
- El meu sifón és de 1 litre i necessita 2 càrregues: poseu una càrrega, sacsegeu amb força, traieu la càrrega buida i repetiu aquest pas amb l'altra càrrega.
- Deixeu el sifón a la nevera tota la nit.
- En el moment de menjar, agiteu bé el sifón i serviu en gotets. Podeu decorar amb cacau en pols, fruits vermells, crumble, fruits secs, caramel... hi combina gairebé tot amb la crema catalana.