Avís: són uns crostonets de pa altament addictius.

Després de fer llenties i tenir xoriço a la nevera, vaig trobar aquesta recepta, que m'ha servit per gastar-lo, tot i que ara en compraré més expressament per fer aquests crostons de xoriço.

La recepta original és de con las zarpas en la masa.

Temps de preparació: 45 min + 30 min repòs

Racions: 6

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 150g de farina

✓ 150g de farina de força

✓ 200g d'aigua

✓ 5g de llevat fresc o 1'5g de llevat sec

✓ 15g d'oli d'oliva

✓ 10g de sucre

✓ 10g de sal

✓ 50g de xoriço

Preparació

  1. Si feu servir llevat fresc, dissoleu-lo en aigua tèbia.
  2. Poseu en un bol les farines, la sal, el sucre, l'oli i afegiu-hi l'aigua amb el llevat.
  3. Amasseu durant 10 minuts, pels vostres braços millor al robot amb el ganxo si en teniu.
  4. Formeu una bola, tapeu i deixeu reposar 30 minuts.
  5. Tritureu el xoriço i amasseu fins a integrar-lo bé.
  6. Engegueu el forn a 200ºC amb calor a dalt i baix.
  7. Prepareu una safata de forn forrada de paper.
  8. Aneu agafant porcions de la massa i feu un xurret. Amb les mans una mica untades d'oli no s'enganxa gens la massa.
  9. Poseu els xurrets a mesura que els aneu fent a la safata preparada i enforneu 15 minuts.