Avís: són uns crostonets de pa altament addictius.
Després de fer llenties i tenir xoriço a la nevera, vaig trobar aquesta recepta, que m'ha servit per gastar-lo, tot i que ara en compraré més expressament per fer aquests crostons de xoriço.
La recepta original és de con las zarpas en la masa.
► Temps de preparació: 45 min + 30 min repòs
❖ Racions: 6
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 150g de farina
✓ 150g de farina de força
✓ 200g d'aigua
✓ 5g de llevat fresc o 1'5g de llevat sec
✓ 15g d'oli d'oliva
✓ 10g de sucre
✓ 10g de sal
✓ 50g de xoriço
Preparació
- Si feu servir llevat fresc, dissoleu-lo en aigua tèbia.
- Poseu en un bol les farines, la sal, el sucre, l'oli i afegiu-hi l'aigua amb el llevat.
- Amasseu durant 10 minuts, pels vostres braços millor al robot amb el ganxo si en teniu.
- Formeu una bola, tapeu i deixeu reposar 30 minuts.
- Tritureu el xoriço i amasseu fins a integrar-lo bé.
- Engegueu el forn a 200ºC amb calor a dalt i baix.
- Prepareu una safata de forn forrada de paper.
- Aneu agafant porcions de la massa i feu un xurret. Amb les mans una mica untades d'oli no s'enganxa gens la massa.
- Poseu els xurrets a mesura que els aneu fent a la safata preparada i enforneu 15 minuts.