Crec que no conec a ningú a qui no li agradin les croquetes. Són una mica entretingudes de fer, però a part de ser una cuina d'aprofitament, són boníssimes i, acompanyades d'una amanida, enllesteixen un sopar en 5 minuts.

Aquí us deixo com les faig jo.

Temps de preparació: 1 h + 12 h nevera

Racions: 12

Dificultat: Fàcil

Ingredients pel brou

✓ 1 nap

✓ 1 xirivia

✓ 1 penca d'api

✓ 2 pastanagues grosses

✓ 1 genoll de vedella

✓ 1 espinada de porc

✓ 1 tros de magre de vedella

✓ 1/4 de gallina

✓ 1 carcassa de pollastre

✓ 6l d'aigua

Ingredients per les croquetes

✓ carn d'olla del brou

✓ pastanagues del brou

✓ 1/2l de llet

✓ fècula de blat de moro (Maizena)

✓ mantega

✓ sal i pebre

✓ nou moscada

✓ ou batut

✓ pa ratllat sense gluten

Preparació

  1. Per fer el brou, poseu a bullir la carn i les verdures i aneu desespumant de tant en tant.
  2. Un cop bulli, tireu-hi sal i deixeu que bulli a foc baix semitapat unes 3 hores.
  3. Coleu el brou i aprofiteu-lo per qualsevol altra recepta.
  4. Esmicoleu la carn i les pastanagues i reserveu.
  5. Per altra banda, feu una beixamel espessa posant la llet en un cassó (excepte 1/2 got) i una cullerada de mantega.
  6. Escalfeu la llet i la mantega sense que arribi a bullir.
  7. Mentrestant, dissoleu al mig got de llet reservat 2 cullerades ben plenes de fècula de blat de moro i afegiu-les al cassó.
  8. Poseu-hi sal, pebre i nou moscada al gust.
  9. Remeneu fins que quedi ben espessa i retireu del foc.
  10. Barregeu la beixamel amb la carn d'olla i les pastanagues.
  11. Aboqueu-ho tot en una safata i tapeu amb paper film.
  12. Deixeu refredar a la nevera almenys durant tota la nit per poder formar millor les croquetes.
  13. El dia següent, feu porcions de la massa amb les mans i passeu-les primer per ou batut i després per pa ratllat.
  14. Ara podeu fregir-les en oli ben calent o bé congelar-les i fregir-les directament sense descongelar quan us vinguin de gust.