Crec que no conec a ningú a qui no li agradin les croquetes. Són una mica entretingudes de fer, però a part de ser una cuina d'aprofitament, són boníssimes i, acompanyades d'una amanida, enllesteixen un sopar en 5 minuts.
Aquí us deixo com les faig jo.
► Temps de preparació: 1 h + 12 h nevera
❖ Racions: 12
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients pel brou
✓ 1 nap
✓ 1 xirivia
✓ 1 penca d'api
✓ 2 pastanagues grosses
✓ 1 genoll de vedella
✓ 1 espinada de porc
✓ 1 tros de magre de vedella
✓ 1/4 de gallina
✓ 1 carcassa de pollastre
✓ 6l d'aigua
Ingredients per les croquetes
✓ carn d'olla del brou
✓ pastanagues del brou
✓ 1/2l de llet
✓ fècula de blat de moro (Maizena)
✓ mantega
✓ sal i pebre
✓ nou moscada
✓ ou batut
✓ pa ratllat sense gluten
Preparació
- Per fer el brou, poseu a bullir la carn i les verdures i aneu desespumant de tant en tant.
- Un cop bulli, tireu-hi sal i deixeu que bulli a foc baix semitapat unes 3 hores.
- Coleu el brou i aprofiteu-lo per qualsevol altra recepta.
- Esmicoleu la carn i les pastanagues i reserveu.
- Per altra banda, feu una beixamel espessa posant la llet en un cassó (excepte 1/2 got) i una cullerada de mantega.
- Escalfeu la llet i la mantega sense que arribi a bullir.
- Mentrestant, dissoleu al mig got de llet reservat 2 cullerades ben plenes de fècula de blat de moro i afegiu-les al cassó.
- Poseu-hi sal, pebre i nou moscada al gust.
- Remeneu fins que quedi ben espessa i retireu del foc.
- Barregeu la beixamel amb la carn d'olla i les pastanagues.
- Aboqueu-ho tot en una safata i tapeu amb paper film.
- Deixeu refredar a la nevera almenys durant tota la nit per poder formar millor les croquetes.
- El dia següent, feu porcions de la massa amb les mans i passeu-les primer per ou batut i després per pa ratllat.
- Ara podeu fregir-les en oli ben calent o bé congelar-les i fregir-les directament sense descongelar quan us vinguin de gust.