Avui us porto una recepta d'aquella que trobes per casualitat i al moment, saps que l'has de provar. No dubteu a fer-la si voleu tastar unes creps ben originals.

La recepta en la que m'he basat la trobareu al blog M'agrada cuinar.

Jo he seguit els mateixos passos, excepte la massa de creps, que jo fa mitja vida que faig la mateixa recepta de la massa que em va ensenyar ma mare. Les meves creps són per a unes 8 persones, tot i que el farcit dóna per 4 creps generoses; per 2 persones si és plat únic o per 4 si ho acompanyeu d'alguna cosa més, que amb la beixamel atipen força.

Temps de preparació: 1 h

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients per a les creps

✓ 300ml de llet

✓ 3 ous

✓ 125g de farina

Ingredients pel farcit

✓ 1 carbassó petit

✓ 1/2 ceba

✓ 1 pastanaga

✓ 400g de botifarra blanca crua

Ingredients per a la beixamel

✓ 300ml de llet

✓ 1 culleradeta de mantega

✓ 1 i 1/2 cullerades de Maizena

✓ nou moscada

✓  sal i pebre

✓ un grapat de blat de moro fregit

Preparació

  1. Comenceu fent la massa de creps. Poseu en un bol els ous i la llet i bateu amb el túrmix. Afegiu la farina de cop i seguiu batent amb el túrmix fins que s'integri bé la farina. Queda una massa força líquida.
  2. Poseu al foc una paella antiadherent o una crepera amb unes gotes d'oli escampades per tota la base amb l'ajuda d'un paper de cuina.
  3. Quan la paella estigui calenta, aboqueu-hi un cullerot de massa i moveu la paella per a que la pasta es reparteixi i cobreixi tot el cul de la paella.
  4. Gireu la crep quan es desenganxi de les puntes i coeu per l'altra banda.
  5. Un cop feta, reserveu-la en un plat, feu les altres i aneu-les apilant.
  6. Passeu a fer el farcit: peleu i ratlleu les verdures.
  7. Saltegeu-les en una paella amb una mica d'oli, afegiu la botifarra esmicolada i doneu unes voltes perquè aquesta es desfaci i quedi tot lligat. Reserveu.
  8. Finalment, prepareu la beixamel. Poseu la llet en un cassó, tota excepte mig got. Afegiu-hi la mantega, sal, pebre i nou moscada i poseu al foc fins que sigui ben calent però que no arribi a bullir.
  9. Per altra banda, dissoleu la Maizena al mig got de llet reservat i afegiu al cassó quan tingueu la llet calenta.
  10. Remeneu sense parar fins que s'espesseixi la beixamel.
  11. Poseu un grapat de blat de moro fregit en un morter i esmicoleu.
  12. Ja podeu muntar el plat: poseu el farcit al mig de les creps i enrotlleu-les. Tireu-hi beixamel per sobre i el blat de moro esmicolat.