Recepta resultona i lleugera de crema de formatge. Aquest és el cas de la crema d’avui, recepta de Bocados dulces y salados.

Temps de preparació: 40 min

Racions: 6

Dificultat: Fàcil

Ingredients per a la crema

✓ 250g de mozzarella

✓ 100ml de nata líquida

✓ 150ml de llet

✓ sal i pebre blanc

Ingredients per a la gelatina d'alfàbrega

✓ 30 fulles d’alfàbrega

✓ 1 full de gelatina

✓ aigua

Ingredients per a decorar

✓ tomàquet

✓ formatge parmesà

✓ gelatina d’alfàbrega

Preparació

  1. Prepareu la gelatina d’alfàbrega: en primer lloc, poseu el full de gelatina en un bol amb aigua per hidratar-lo.
  2. Mentrestant, renteu les fulles d’alfàbrega i escaldeu-les en aigua uns segons. Per als que no hagueu escaldat mai, com jo fins fa poc, consisteix en introduir les fulles en un cassó en aigua bullint i deixar-les entre uns 10 i 30 segons. Traieu les fulles immediatament, escorreu-les i introduïu-les en un bol d’aigua amb gel. Reserveu l’aigua de cocció.
  3. Barregeu amb la batedora les fulles, ja fora del gel, amb una mica d’aigua de cocció amb la batedora, passeu-ho per un colador per a que quedi ben fina.
  4. Dissoleu la gelatina en una mica d’aigua de cocció i incorporeu-la remenant fins que quedi ben integrada.
  5. Repartiu-la en gotets on després posareu a sobre la crema de mozzarella. Reserveu una mica de gelatina en un altre recipient per a utilitzar-la com a decoració després.
  6. Poseu a la nevera per a que se solidifiqui la gelatina.
  7. Passeu a preparar la crema de mozzarella: aboqueu al got de la batedora la llet, la nata i la mozzarella a trossos. Tritureu fins a obtenir una mescla cremosa i homogènia.
  8. Salpebreu al gust i reserveu també a la nevera per a que es refredi.
  9. Un cop tingueu la gelatina solidificada, poseu-hi a sobre la crema de mozzarella, procurant que us quedi proporcionat de gelatina i de crema.
  10. Adorneu amb tomàquet i gelatina picats en cubs petits i amb el parmesà per sobre.