Recepta resultona i lleugera de crema de formatge. Aquest és el cas de la crema d’avui, recepta de Bocados dulces y salados.
► Temps de preparació: 40 min
❖ Racions: 6
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients per a la crema
✓ 250g de mozzarella
✓ 100ml de nata líquida
✓ 150ml de llet
✓ sal i pebre blanc
Ingredients per a la gelatina d'alfàbrega
✓ 30 fulles d’alfàbrega
✓ 1 full de gelatina
✓ aigua
Ingredients per a decorar
✓ tomàquet
✓ formatge parmesà
✓ gelatina d’alfàbrega
Preparació
- Prepareu la gelatina d’alfàbrega: en primer lloc, poseu el full de gelatina en un bol amb aigua per hidratar-lo.
- Mentrestant, renteu les fulles d’alfàbrega i escaldeu-les en aigua uns segons. Per als que no hagueu escaldat mai, com jo fins fa poc, consisteix en introduir les fulles en un cassó en aigua bullint i deixar-les entre uns 10 i 30 segons. Traieu les fulles immediatament, escorreu-les i introduïu-les en un bol d’aigua amb gel. Reserveu l’aigua de cocció.
- Barregeu amb la batedora les fulles, ja fora del gel, amb una mica d’aigua de cocció amb la batedora, passeu-ho per un colador per a que quedi ben fina.
- Dissoleu la gelatina en una mica d’aigua de cocció i incorporeu-la remenant fins que quedi ben integrada.
- Repartiu-la en gotets on després posareu a sobre la crema de mozzarella. Reserveu una mica de gelatina en un altre recipient per a utilitzar-la com a decoració després.
- Poseu a la nevera per a que se solidifiqui la gelatina.
- Passeu a preparar la crema de mozzarella: aboqueu al got de la batedora la llet, la nata i la mozzarella a trossos. Tritureu fins a obtenir una mescla cremosa i homogènia.
- Salpebreu al gust i reserveu també a la nevera per a que es refredi.
- Un cop tingueu la gelatina solidificada, poseu-hi a sobre la crema de mozzarella, procurant que us quedi proporcionat de gelatina i de crema.
- Adorneu amb tomàquet i gelatina picats en cubs petits i amb el parmesà per sobre.