Ara sí que s’ha acabat el bròquil! I és que l’altre dia en vaig comprar un sense massa idea de què fer-ne, però al final ha acabat en una crema de bròquil a la meva manera.

Temps de preparació: 45 min

Racions: 2

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 1 bròquil

✓ 1 ceba petita

✓ 1 porro

✓ 1 dent d’all

✓ 750ml brou de pollastre

✓ 200ml de nata líquida

✓ oli d’oliva

✓ sal

✓ pebre

✓ 1 grapat de llavors de sèsam

Preparació

  1. Comenceu rentant les verdures i trossejant-les.
  2. Poseu dues cullerades d’oli en una olla i ofegueu-hi durant 5 minuts el porro i la ceba. Després, aboqueu-hi també la dent d’all picada i el bròquil i salpebreu.
  3. Tot seguit, afegiu el brou i deixeu coure uns 30 minuts. Apagueu el foc, tritureu bé amb el túrmix, afegiu la nata i remeneu.
  4. A part, torreu unes llavors de sèsam. Si no ho heu fet mai, és molt fàcil: poseu una paella al foc sense oli, aboqueu-hi un grapat de llavors de sèsam i tapeu. Pareu el foc en 1 minut, ja que es torren de seguida.
  5. Serviu la crema en bols i tireu-hi unes quantes llavors i un raig d’oli per sobre.