Ara sí que s’ha acabat el bròquil! I és que l’altre dia en vaig comprar un sense massa idea de què fer-ne, però al final ha acabat en una crema de bròquil a la meva manera.
► Temps de preparació: 45 min
❖ Racions: 2
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 1 bròquil
✓ 1 ceba petita
✓ 1 porro
✓ 1 dent d’all
✓ 750ml brou de pollastre
✓ 200ml de nata líquida
✓ oli d’oliva
✓ sal
✓ pebre
✓ 1 grapat de llavors de sèsam
Preparació
- Comenceu rentant les verdures i trossejant-les.
- Poseu dues cullerades d’oli en una olla i ofegueu-hi durant 5 minuts el porro i la ceba. Després, aboqueu-hi també la dent d’all picada i el bròquil i salpebreu.
- Tot seguit, afegiu el brou i deixeu coure uns 30 minuts. Apagueu el foc, tritureu bé amb el túrmix, afegiu la nata i remeneu.
- A part, torreu unes llavors de sèsam. Si no ho heu fet mai, és molt fàcil: poseu una paella al foc sense oli, aboqueu-hi un grapat de llavors de sèsam i tapeu. Pareu el foc en 1 minut, ja que es torren de seguida.
- Serviu la crema en bols i tireu-hi unes quantes llavors i un raig d’oli per sobre.