Recepta de la típica crema amb el sucre cremat per sobre tant per fer expressament com per gastar rovells sobrants d'altres receptes.
Hi ha moltíssimes receptes i versions, però jo he seguit al peu de la lletra la de Javi Recetas, on sempre explica detalladament el pas a pasi i dóna molts consells.
► Temps de preparació: 30 min + 5 h repòs
❖ Racions: 6
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 1l de llet
✓ 6 rovells
✓ 100g de sucre per la crema
✓ més sucre per cremar
✓ 40g de Maizena
✓ la pell de mitja taronja
✓ la pell de mitja llimona
✓ una branca de canyella
Preparació
- Poseu en un cassó la llet amb les pells de taronja i llimona i la canyella, dueu-ho al foc fins que gairebé bulli.
- Retireu del foc i deixeu entre 30 minuts i 1 hora que s'infusioni bé la llet.
- Passat aquest temps, barregeu en un bol els rovells amb el sucre, afegiu la Maizena i remeneu només fins a integrar-la.
- Coleu la llet sobre el bol amb la mescla i barregeu fins que sigui tot homogeni.
- Aboqueu tot el contingut a una olla i deixeu a foc baix-mitjà sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta o de silicona.
- Per saber quan està llesta la crema aneu mirat l'espàtula: quan s'hi formi una capa densa, s'hi passi el dit i no es desdibuixi la línia, estarà al punt.
- Retireu del foc i colar la crema per desfer-nos d'algun grumoll si hagués quatllat.
- Repartiu en 6 cassoletes de fang i deixeu que es refredin abans de tapar-les i deixar-les refredar a la nevera un mínim de 4 hores.
- En el moment de servir, afegiu una mica de sucre per sobre i caramelitzeu amb un bufador o un cremador per formar una capa de sucre fina i cruixent.