No saps que fer amb els rovells d'ou que t'han sobrat d'alguna recepta que només vol clares? Fes aquesta recepta i no te'n arrepentiràs, multiplica les quantitats segons el pes de rovells que tinguis.

La recepta és de la web de la prestigiosa escola parisina de cuina Le Cordon Bleu.

Temps de preparació: 40 min + 4 h repòs

Racions: 3

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 125ml de nata

✓ 125ml de llet

✓ 1 vaina de vainilla

✓ pell de mitja llimona

✓ 40g de rovell d'ou

✓ 50g de sucre

✓ gerds

Preparació

  1. Aboqueu la nata i la llet en un cassó.
  2. Afegiu-hi la vaina de vainilla i la pell de llimona i poseu al foc fins que estigui calent però sense que arribi a bullir.
  3. Retireu del foc i deixeu reposar durant uns 20 minuts.
  4. Mentrestant, per altra banda bateu els rovells amb el sucre en un bol.
  5. Coleu els làctics, aboqueu-los al bol de la mescla de rovells i sucre i barregeu bé.
  6. Passeu del bol a un cassó i dueu-ho tot a foc baix fins que la crema arribi als 84ºC sense deixar de remenar.
  7. Si no teniu termòmetre i voleu saber si el punt de cocció és l'òptim, submergiu l'espàtula a la mescla, traieu-la i feu una línia amb el dit a sobre. Si el dibuix es manté, el punt de cocció és correcte.
  8. Repartir  gerds en gotets i afegir-hi la crema per sobre. Deixar refredar i desar a la nevera fins al moment de consumir (és més bona si ha estat un mínim de 4 hores a la nevera).
  9. També podeu refredar la crema anglesa en una gerra i fer-la servir la per a salsejar altres postres (gelats, pastissos...) abocant-la per sobre en el moment de servir.