M'agrada molt mirar el Cuines de tv3 després de dinar i, per fi, provo una de les seves receptes, que segur repetiré.

Al veure aquesta salsa no sabia si m'agradaria, ja que mai no havia fet res semblant però aquesta barreja de maionesa, anxova i avinagrats com el cogombre i alcaparres fa una molt bona combinació.

He canviat un parell de coses de la recepta original: la quantitat, que aquí trobareu per a dues persones, i l'oli de la salsa, que jo he fet servir de gira-sol, ja que el meu d'oliva és molt potent i no m'agraden les maioneses tan fortes.

Temps de preparació: 40 min

Racions: 2

Dificultat: Fàcil

Ingredients per a la salsa

✓ 2 rovells d'ous durs

✓ 2 escalunyes

✓ 2 filets d'anxova

✓ 1 cogombret en vinagre

✓ 1 culleradeta de tàperes en conserva

✓ 1 ou cru

✓ vinagre de vi blanc

✓ oli d'oliva suau o de gira-sol

✓ aigua amb glassons

✓ pebre

Ingredients pel cabrit

✓ costelles de cabrit

✓ 1 ou

✓ farina

✓panko

Ingredients per a les patates

✓ 2 patates

✓ aigua amb glassons

✓ 1 llimona

✓ julivert

✓ sal i pebre

✓ oli d'oliva

Preparació

  1. Comenceu per la salsa: en un cassó poseu aigua amb un raig de vinagre i un polsim de sal. Un cop bulli, poseu-hi els 2 ous i coeu-los 9 minuts.
  2. Trenqueu la cocció dels ous posant-los immediatament en un bol amb aigua i gel.
  3. Peleu i talleu les escalunyes ben petites a la brunesa i enrossiu-les bé.
  4. Peleu i talleu les patates a bastonets. Reserveu-les en un bol amb gel, el suc d'una llimona i les branques de julivert per a que no s'oxidin i fregeixin millor.
  5. Torneu a la salsa: peleu els ous reservats, us quedeu amb els rovells en un recipient alt per al túrmix i deseu les clares per a una altra recepta (jo les aprofito per a l'ensaladilla, una empanada de tonyina...).
  6. Afegiu al got del túrmix les escalunyes ben rosses, el cogombret, les tàperes, les anxoves i una mica d'oli de gira-sol per a que us lligui tot. Tritureu bé amb el túrmix.
  7. Incorporeu l'ou cru, pebre (jo sal ja no en poso ja que l'anxoves, les alcaparres i el cogombret ja li donen el punt de sal) i un raig de vinagre blanc. Passeu bé pel túrmix tot afegint-hi oli de gira-sol poc a poc mentre bateu fins que lligui tot com una maionesa.
  8. Escalfeu una paella amb oli d'oliva. Mentre s'escalfa, escorreu bé les patates, eixugueu-les amb paper de cuina i fregiu. Passeu-les a un paper absorbent un cop fregides per treure l'excés de greix, però no les deixeu molta estona, ja que s'estovarien massa.
  9. Prepareu un plat amb farina, un amb ou batut i un últim amb panko i hi arrebosseu les costelles per aquest ordre i les aneu fregint aprofitant l'oli de les patates. Deixeu les costelles també sobre paper absorbent i serviu.
  10. Serviu les costelles acompanyades de les patates i de la salsa remolada.