Coca perfecta per esmorzar amb un cafè o amb una mica de xocolata desfeta. És una coca que tan si l’estireu molt i la feu fina, com si la deixeu més doble, us quedarà perfecta; una cruixent i l’altra, esponjosa. La recepta és de l’Exquisit.
► Temps de preparació: 1 h + 3 h repòs
❖ Racions: 6
✪ Dificultat: Mitja
Ingredients per a dues coques
✓ 250g de farina
✓ 5g de sal
✓ 12g de sucre
✓ 5g de llevat de forner instantani
✓ 20g de mantega a temperatura ambient
✓ 1 ou
✓ mitja culleradeta d’extracte de vainilla
✓ 80 ml d’aigua
Ingredients per a l'acabat
✓ 30ml de llet
✓ 10g sucre llustre
✓ ametlles laminades o crocant d’ametlla
✓ sucre
Preparació
- Mescleu els ingredients secs (farina, sucre i llevat) i incorporeu-hi la mantega, l’ou, la vainilla i l’aigua.
- Amasseu fins a aconseguir una massa elàstica i homogènia, jo ho he fet amb un programa d’amassat de 15 minuts de la panificadora.
- Formeu una bola, tapeu-la amb un drap humit i deixeu reposar una hora.
- Dividiu la massa en dos porcions, amasseu-les i estireu-les amb un corró donant-los-hi forma ovalada.
- Tapeu amb paper film i deixeu reposar entre dues i tres hores per a que dupliqui el volum.
- Engegueu el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix.
- Pinteu les coques amb una barreja de llet i sucre llustre, espolvoregeu generosament amb crocant d’ametlla (ametlla a daus) i sucre.
- Fornegeu les coques entre 18 i 20 minuts fins que estiguin daurades.