Recepta del forner Daniel Jordà.

Al veure que és la recepta d'un forner i no qualsevol forner, podeu pensar que serà laboriosa i complicada, doncs res més lluny d'això.

Val molt la pena provar-la, segur que repetiu.

A més, és la mateixa recepta que per a fer focaccia, que un altre dia compartiré, ja que només canvien els últims passos.

Temps de preparació: 40 min + 1 h i 30 min repòs

Racions: 6

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 500g de farina de força

✓ 40g de mantega pomada

✓ 350g d'aigua tèbia

✓ 12g de llevat fresc

✓ 10g de sal

✓ 40g d'oli

✓ per decorar: oli, sucre i ametlla

Preparació

  1. Mescleu en un bol tots els ingredients i deixeu reposar sobre el marbre oliós 10 minuts
  2. Estireu la massa (ha de ser elàstica), plegueu sobre ella mateixa i deixeu reposar 10 minuts més.
  3. Repetiu el plec sobre ella mateixa i torneu a deixar-la reposar 10 minuts.
  4. Engegueu el forn a 250ºC amb calor dalt i baix.
  5. Si voleu una coca gran (ocupa tota la safata del forn) ja la teniu bé, sino podeu dividir la massa en dos i fer 2 coques llarguetes.
  6. Toca estirar les coques, però no ho feu amb corró: claveu els dits i aneu estirant per les puntes tot col·locant-la a la safata forrada amb un paper de forn.
  7. Deixeu reposar, a l'hivern més estona (jo en un dia d'estiu la deixo entre 45 minuts i 1 hora).
  8. Tireu un bon raig d'oli, ametlles laminades, sucre de forma generosa i un altre bon raig d'oli per sobre.
  9. Coeu al forn entre 10 i 15 minuts.
  10. Al treure-la del forn, podeu pintar-la amb anís (jo no ho faig, a casa agrada més sense el gust anisat)