El cóc de iogurt de tota la vida versionat amb poma i nabius.
Aquí teniu la recepta d'un cóc esponjós més fàcil impossible i al que se li poden afegir els ingredients que més us agradin.
No cal pesar resar, a la llista d'ingredients hi posa pot enlloc de grams; es refereix a pots de iogurt.
► Temps de preparació: 1 h i 20 min
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 1 iogurt natural
✓ 3 ous
✓ 2 pots de sucre
✓ 1 pot d'oli de gira-sol
✓ 3 pots de farina
✓ 1 sobre de llevat Royal
✓ ratlladura de la pell d'una llimona
✓ 1 poma grossa
✓ uns 100g de nabius
Preparació
- Engegueu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
- Buideu el pot de iogurt i reserveu l'interior. L'envàs us servirà per a les mides de tots els ingredients.
- Bateu els ous amb el sucre amb unes varilles.
- Integreu el iogurt, la ratlladura de llimona i l'oli.
- Tamiseu la farina i el llevat i afegiu-ho a la mescla. Barregeu només fins a integrar, no cal batre.
- Talleu mitja poma a làmines primes i l'altra mitja a cubs petits.
- Aboqueu a la massa la mitja poma a cubs i més de la meitat de gerds i mescleu una mica.
- Poseu la barreja al motlle prèviament greixat amb el sistema que vulgeu, jo esprai antiadherent.
- Decoreu per sobre amb la poma laminada i les nabius que heu reservat anteriorment.
- Coeu al forn durant 1 hora, punxeu per veure si és ben cuit. Jo he tapat el cóc amb paper de plata els últims 15 minuts per a que no se'm daurés més per sobre.