Cada cop sóc entusiasta dels dolços que porten pastanaga i, aquesta recepta que la combina amb xocolata, no us defraudarà.

La idea d'aquests pastissets en format individual perfectes per berenar està treta de Recetas para Dos.

Les proporcions d'ingredients estan pensades per a un motlle rectangular tipus plum cake de 20 cm de llarg. Si els vostres motlles són més grans, sempre podeu doblar les quantitats, ja que la massa en cru ha d'omplir 2 dits del motlle.

Temps de preparació: 40 min

Racions: 6

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 55g de mantega a temperatura ambient

✓ 1 ou

✓ 85g de farina

✓ 55g de sucre morè

✓ 70g de pastanaga ratllada

✓ 1/2 culleradeta de llevat Royal

✓ 1/2 culleradeta de bicarbonat

✓ 1/2 culleradeta de canyella

✓ un pessic de sal

✓ 100g de xocolata de cobertura (52% de cacau)

Preparació

  1. Engegueu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
  2. Forreu un motlle rectangular de plum cake de 20 cm de llarg amb paper de forn.
  3. Batiu amb unes varilles el sucre amb la mantega fins a tenir una mescla cremosa.
  4. Afegiu l'ou i bateu.
  5. Incorporeu la pastanaga ratllada i segiu remenant.
  6. Agregueu la farina juntament amb el llevat, bicarbonat, canyella i la sal, i barregeu fins que estigui tot integrat.
  7. Aboqueu la massa al motlle i fornegeu durant uns 20-25 minuts. Assegureu-vos que està cuit puntxant-lo i esperant que surti net.
  8. Deixeu refredar completament i feu unes 6 porcions de 2 cm de gruix.
  9. Un cop fred, foneu la xocolata al microones o al bany maria i banyeu la meitat inferior de cada tros.
  10. Deixeu que es refredi i solidifiqui la xocolata sobre una reixeta.