Som en plena temporada de cireres, i això vol dir que vindran unes quantes receptes amb aquesta fruita.

El clafoutis és un pastís d'origen francès, humit i gustós gràcies a la fruita que porta, que de fet se'n pot fer gairebé de qualsevol fruita, tot i que l'original és de cirera.

La recepta d'avui està treta de @maituchef, perfil d'instagram amb molt bones receptes i sortides de sol molt xules. Us el recomano, tant el pastís com un passeig pels seus plats.

Temps de preparació: 40 min

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 3 ous

✓ 70g de farina d'arròs

✓ 30g de farina d'ametlla (o fècula de blat de moro)

✓ 100g de sucre

✓ 200ml de nata líquida del 35%

✓ 50g de llet

✓ 50g de mantega en pomada

✓ 1/2kg de cireres sense pinyol

Preparació

  1. Prepareu un motlle rodó d'uns 22cm i forreu la base de paper i greixeu els costats.
  2. Engegueu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
  3. En un bol, bateu molt bé els ous amb el sucre (jo no en en tenia prou de blanc i he fet barreja de sucre blanc i morè).
  4. Afegiu les farines i remeneu.
  5. Agregueu la nata i la llet i torneu a barrejar.
  6. Incorporeu la mantega i el llevat batent una bona estona fins que s'integrin bé.
  7. Repartiu les cireres per la base del motlle i aboqueu la mescla.
  8. Coeu al forn uns 30 minuts (tot i que jo he necessitat més temps perquè em quatllés bé). Assegureu-vos que està ben cuit, punxant-lo.
  9. Deixeu refredar, desmotlleu i gaudiu d'aquesta manera dolça de menjar cireres.