Som en plena temporada de cireres, i això vol dir que vindran unes quantes receptes amb aquesta fruita.
El clafoutis és un pastís d'origen francès, humit i gustós gràcies a la fruita que porta, que de fet se'n pot fer gairebé de qualsevol fruita, tot i que l'original és de cirera.
La recepta d'avui està treta de @maituchef, perfil d'instagram amb molt bones receptes i sortides de sol molt xules. Us el recomano, tant el pastís com un passeig pels seus plats.
► Temps de preparació: 40 min
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 3 ous
✓ 70g de farina d'arròs
✓ 30g de farina d'ametlla (o fècula de blat de moro)
✓ 100g de sucre
✓ 200ml de nata líquida del 35%
✓ 50g de llet
✓ 50g de mantega en pomada
✓ 1/2kg de cireres sense pinyol
Preparació
- Prepareu un motlle rodó d'uns 22cm i forreu la base de paper i greixeu els costats.
- Engegueu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
- En un bol, bateu molt bé els ous amb el sucre (jo no en en tenia prou de blanc i he fet barreja de sucre blanc i morè).
- Afegiu les farines i remeneu.
- Agregueu la nata i la llet i torneu a barrejar.
- Incorporeu la mantega i el llevat batent una bona estona fins que s'integrin bé.
- Repartiu les cireres per la base del motlle i aboqueu la mescla.
- Coeu al forn uns 30 minuts (tot i que jo he necessitat més temps perquè em quatllés bé). Assegureu-vos que està ben cuit, punxant-lo.
- Deixeu refredar, desmotlleu i gaudiu d'aquesta manera dolça de menjar cireres.