I seguim amb receptes del curs de cuina que vaig fer, la d’avui, molt recomanable perquè, almenys a casa, els carquinyolis han volat.

Temps de preparació: 1 h 30  min

Racions: 8

Dificultat: Mitja

Ingredients

✓ 5 ous (250g)

✓ 300g de sucre llustre

✓ 450g de farina

✓ 8g d’impulsor (Royal)

✓ 500g d’ametlles crues amb pell

✓ un petit raig d’essència de vainilla

✓ la pell ratllada de mitja llimona

✓ sucre per empólvorar

✓ un ou batut per pintar

Preparació

  1. Escalfeu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
  2. En un bol poseu els ous i el sucre llustre tamisat i remeneu amb batedora fins que aconseguiu cinta.
  3. Aboqueu-hi la farina tamisada amb l’impulsor, la llimona i la vainilla, i barregeu amb una espàtula.
  4. Si veieu la massa poc espessa, afegiu-li dues cullerades més de farina, però no més.
  5. Finalment, incorporeu-hi les ametlles.
  6. Enfarineu bé el marbre i les mans i formeu barres, sense treballar-les gaire perquè si no se us enganxaran a les mans.
  7. Col·loqueu les barres sobre la safata de forn forrada amb paper siliconat.
  8. Pinteu-les amb ou batut i empólvoreu-les amb sucre.
  9. Coueu-les al forn uns 30 minuts, traieu del forn i talleu al biaix sobre una fusta (amb l’ajuda del ganivet que preferiu, llis o de serra).
  10. Recol·loqueu els carquinyolis plans a la llauna i torneu a coure fins que siguin daurats, uns 15 minuts.
  11. Deixeu-los refredar i conserveu-los en una capsa metàl·lica o ben tapats.