I seguim amb receptes del curs de cuina que vaig fer, la d’avui, molt recomanable perquè, almenys a casa, els carquinyolis han volat.
► Temps de preparació: 1 h 30 min
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Mitja
Ingredients
✓ 5 ous (250g)
✓ 300g de sucre llustre
✓ 450g de farina
✓ 8g d’impulsor (Royal)
✓ 500g d’ametlles crues amb pell
✓ un petit raig d’essència de vainilla
✓ la pell ratllada de mitja llimona
✓ sucre per empólvorar
✓ un ou batut per pintar
Preparació
- Escalfeu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
- En un bol poseu els ous i el sucre llustre tamisat i remeneu amb batedora fins que aconseguiu cinta.
- Aboqueu-hi la farina tamisada amb l’impulsor, la llimona i la vainilla, i barregeu amb una espàtula.
- Si veieu la massa poc espessa, afegiu-li dues cullerades més de farina, però no més.
- Finalment, incorporeu-hi les ametlles.
- Enfarineu bé el marbre i les mans i formeu barres, sense treballar-les gaire perquè si no se us enganxaran a les mans.
- Col·loqueu les barres sobre la safata de forn forrada amb paper siliconat.
- Pinteu-les amb ou batut i empólvoreu-les amb sucre.
- Coueu-les al forn uns 30 minuts, traieu del forn i talleu al biaix sobre una fusta (amb l’ajuda del ganivet que preferiu, llis o de serra).
- Recol·loqueu els carquinyolis plans a la llauna i torneu a coure fins que siguin daurats, uns 15 minuts.
- Deixeu-los refredar i conserveu-los en una capsa metàl·lica o ben tapats.