Poca cosa més a explicar que no digui ja el títol del post, uns bunyols perfectes per un aperitiu o per completar el dinar o sopar, ben acompanyat de la salsa que preferiu per sucar-los (maionesa, salsa de iogurt, tatziki...)

La recepta és de Directo al Paladar, jo us en porto la meva versió sense gluten i la meitat de quantitat, ja que trobo que en surten bastants. Pels que mengeu gluten, només heu de substituir la quantitat total de farines per farina de blat (125g).

Temps de preparació: 25 min

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients per a la massa

✓ 125g d'espinacs frescos

✓ 1 dent d'all

✓ 2 ous

✓ 60g de farina de cigró

✓ 65g de farina d'arròs

✓ 1 culleradeta de bicarbonat o de llevat

✓ 75ml de llet

✓ 50g de parmesà ratllat

✓ 1/2 ceba

✓ sal i pebre

✓ oli d'oliva per fregir

Preparació

  1. Comenceu picant la ceba i l'all ben petits i coeu a foc mig.
  2. Quan comencina a agafar color, afegiu els espinacs i ofegeu uns minuts.
  3. Passeu la mescla d'espinacs a un bol i afegiu la llet, els ous, el parmesà ratllat les farines, el bicarbonat o llevat i salpebreu.
  4. Remeneu fins aconseguir una massa cremosa.
  5. Poseu oli en una paella. Ajudeu-vos amb dues culleres per anar formant els bunyols. Aneu fregint per tandes fins que siguin dauradets.
  6. Un cop fregits, passeu-los per paper absorbent.
  7. Si voleu una versió més sana, passeu del fregit: poseu unes gotes d'oli a la paella, repartiu-les bé i aneu coent els bunyols fent-los una mica més plans, (com si fossin tortitas) girant-los quan es daurin d'un costat.
  8. Mengeu en calent acompanyats de la salsa que més us agradi, tot i que freds també són bons.