Poca cosa més a explicar que no digui ja el títol del post, uns bunyols perfectes per un aperitiu o per completar el dinar o sopar, ben acompanyat de la salsa que preferiu per sucar-los (maionesa, salsa de iogurt, tatziki...)
La recepta és de Directo al Paladar, jo us en porto la meva versió sense gluten i la meitat de quantitat, ja que trobo que en surten bastants. Pels que mengeu gluten, només heu de substituir la quantitat total de farines per farina de blat (125g).
► Temps de preparació: 25 min
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients per a la massa
✓ 125g d'espinacs frescos
✓ 1 dent d'all
✓ 2 ous
✓ 60g de farina de cigró
✓ 65g de farina d'arròs
✓ 1 culleradeta de bicarbonat o de llevat
✓ 75ml de llet
✓ 50g de parmesà ratllat
✓ 1/2 ceba
✓ sal i pebre
✓ oli d'oliva per fregir
Preparació
- Comenceu picant la ceba i l'all ben petits i coeu a foc mig.
- Quan comencina a agafar color, afegiu els espinacs i ofegeu uns minuts.
- Passeu la mescla d'espinacs a un bol i afegiu la llet, els ous, el parmesà ratllat les farines, el bicarbonat o llevat i salpebreu.
- Remeneu fins aconseguir una massa cremosa.
- Poseu oli en una paella. Ajudeu-vos amb dues culleres per anar formant els bunyols. Aneu fregint per tandes fins que siguin dauradets.
- Un cop fregits, passeu-los per paper absorbent.
- Si voleu una versió més sana, passeu del fregit: poseu unes gotes d'oli a la paella, repartiu-les bé i aneu coent els bunyols fent-los una mica més plans, (com si fossin tortitas) girant-los quan es daurin d'un costat.
- Mengeu en calent acompanyats de la salsa que més us agradi, tot i que freds també són bons.