A l’hora de buscar una recepta de bunyols, n'he trobat una llista interminable, totes semblants i alhora diferents en alguna cosa. Finalment m’he decidit per la del blog Bufet de postres, que ha donat bon resultat. Vet aquí la seva recepta:
► Temps de preparació: 45 min
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 150g de farina
✓ 120ml d´aigua
✓ 125 ml de llet
✓ 4 ous grans
✓ 90g de mantega
✓ un pessic de sal
✓ oli d´oliva
✓ anís i sucre
Preparació
- Bulliu la llet juntament amb l´aigua i la mantega tallada a trossets. Quan la llet començi a bullir i la mantega estigui fosa, retireu del foc i afegiu-hi la sal i la farina tota de cop.
- Remeneu fora del foc fins que es formi una bola de massa.
- Afegiu-hi els ous d´un en un, sense abocar-hi el següent si l’altre no està totalment incorporat.
- Poseu oli d’oliva en una paella a foc suau, i quan estigui calent, aneu-hi fregint boletes de massa. Per fer les boletes, o bé podeu posar la massa en una màniga pastissera o bé fer-les amb l’ajuda de dues culleres. Seguiu amb el foc suau perquè els bunyols es vagin inflant de mica en mica.
- Quan estiguin ben daurats, poseu-los en un plat amb paper de cuina per treure l’excés d’oli.
- Ruixeu els bunyols amb anís, jo ho he fet amb l’ajuda d’un pulveritzador, i tot seguit, arrebosseu-los amb el sucre.
- Són més bons fet d’un dia per l’altre, ja que els bunyols es van impregnant d’anís i sucre.