Tinc perdició per tot tipus de masses, pans i brioixos tant dolços com salats i avui us porto una recepta que m'ha enamorat del blog Pimienta Dulce, on tot té una pinta que fa salivera.

Ja n'havia fet de bretzels i tenia una recepta fixa, però he de dir que aquesta la supera i és la que repetiré segur, així que us recomano que la feu.

Temps de preparació: 30 min + 1 hora repòs

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients per a la massa

✓ 500g de farina de força

✓ 250g de llet

✓ 10g de sal

✓ 10g de sucre

✓ 15g de llevat fresc o 5g de llevat sec de forner

✓ 125g de massa mare (es pot substituir afegint 60g de farina, 60g d'aigua i 5g de llevat fresc)

✓ 75g de mantega

✓ 25g d'oli d'oliva suau o de gira-sol

✓ sal maldon

✓ llavors de sèsam

Preparació

  1. Amb l'ajuda del ganxo, amasseu junts tots els ingredients excepte la mantega i l'oli.
  2. Quan veieu que agafa cos, afegiu l'oli i, quan estigui integrat, afegiu la mantega tova.
  3. Quan estigui tot integrat, acabeu d'amassar a mà.
  4. Cubriu la massa i deixeu reposar 10 minuts.
  5. Dividiu en 9 porcions d'un 110g i formeu boles. Cubriu-les amb un drap i deixeu reposar 10 minuts més.
  6. Unteu-vos les mans amb oli, feu un xurro ben llarg de cada bola i formeu el bretzel aixafant bé les puntes contra la massa.
  7. Col·loqueu en una safata amb paper sulfuritzat.
  8. Cubriu amb el drap i deixeu reposar 15 minuts a temperatura ambient o entre 1 i 2 hores a la nevera.
  9. Passat aquest temps, poseu a bullir aigua en una olla gran. Mediu l'aigua, ja que quan bulli, cal afegir-li 30g de bicarbonat sòdic per cada litre d'aigua.
  10. Mentrestant, engegueu el forn a 220ºC amb calor dalt i baix.
  11. Banyeu els bretzels d'un en un 20 segons per cada costat i torneu-los a col·locar a la safata del forn.
  12. Escampeu per sobre llavors de sèsam i sal maldon.
  13. Fornegeu 15 minuts (com que us sortiran 9 bretzels grandets, haureu de fer 2 torns de forn).
  14. Us els podeu menjar sols o bé obrir-los pel mig amb un ganivet i farcir-los del que més us agradi com si fos un entrepà.