De brandades a moltes cases se'n fan, cadascú a la seva manera i totes les receptes s'assemblen però no n'hi ha cap d'igual. Jo aquí us deixo la meva manera de fer-la, ni millor ni pitjor que cap de les que pogueu trobar, només està feta al meu gust.

Espero que us agradi.

Temps de preparació: 30 min + 2 dies remull

Racions: 6

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 400g de bacallà salat

✓ 4 dents d'all

✓ 250g d'un bon oli d'oliva

✓ 50ml de llet

Preparació

  1. Primer de tot, cal dessalar el bacallà. Per començar, renteu-lo a consciència sota l'aixeta per treure tota la sal visible. Després, poseu-lo a remull unes hores a la nevera. El temps dependrà del gruix de la peça, la meva no era molt doble ni molt prima i l'he tingut 2 dies a remull a la nevera canviant-li l'aigua cada 12 hores, fent 4 canvis d'aigua en total (si és molt doble, allargueu a 3 dies fent 6 canvis d'aigua i si és molt prima amb 1 dia serà suficient fent 2 canvis d'aigua).
  2. Un cop teniu el bacallà dessalat, traieu la pell, les espines i esmicoleu amb els dits. Reserveu.
  3. En una paella, poseu l'oli al foc i, amb el foc al mínim, afegiu els alls trossejats vigilant que no es cremin ni es daurin.
  4. Incorporeu el bacallà i, seguint a foc baix, tapeu durant 5 minuts.
  5. Retireu del foc i coleu, reservant l'oli per una banda i el bacallà i els alls per un altre.
  6. Poseu en un bol el bacallà, els alls i la llet.
  7. Amb el túrmix a baixa velocitat aneu triturant mentre afegiu l'oli en forma de raig, com si féssiu maionesa.
  8. Un cop lligat, ja teniu la brandada per utilitzar com vulgueu o, simplement servir amb unes torradetes.