De brandades a moltes cases se'n fan, cadascú a la seva manera i totes les receptes s'assemblen però no n'hi ha cap d'igual. Jo aquí us deixo la meva manera de fer-la, ni millor ni pitjor que cap de les que pogueu trobar, només està feta al meu gust.
Espero que us agradi.
► Temps de preparació: 30 min + 2 dies remull
❖ Racions: 6
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 400g de bacallà salat
✓ 4 dents d'all
✓ 250g d'un bon oli d'oliva
✓ 50ml de llet
Preparació
- Primer de tot, cal dessalar el bacallà. Per començar, renteu-lo a consciència sota l'aixeta per treure tota la sal visible. Després, poseu-lo a remull unes hores a la nevera. El temps dependrà del gruix de la peça, la meva no era molt doble ni molt prima i l'he tingut 2 dies a remull a la nevera canviant-li l'aigua cada 12 hores, fent 4 canvis d'aigua en total (si és molt doble, allargueu a 3 dies fent 6 canvis d'aigua i si és molt prima amb 1 dia serà suficient fent 2 canvis d'aigua).
- Un cop teniu el bacallà dessalat, traieu la pell, les espines i esmicoleu amb els dits. Reserveu.
- En una paella, poseu l'oli al foc i, amb el foc al mínim, afegiu els alls trossejats vigilant que no es cremin ni es daurin.
- Incorporeu el bacallà i, seguint a foc baix, tapeu durant 5 minuts.
- Retireu del foc i coleu, reservant l'oli per una banda i el bacallà i els alls per un altre.
- Poseu en un bol el bacallà, els alls i la llet.
- Amb el túrmix a baixa velocitat aneu triturant mentre afegiu l'oli en forma de raig, com si féssiu maionesa.
- Un cop lligat, ja teniu la brandada per utilitzar com vulgueu o, simplement servir amb unes torradetes.