Com a resultat del primer curs de cuina de bescuits tradicionals al que he assistit a la nova escola de cuina de Valls, El gust és meu, aquí teniu la recepta de cóc ràpid de l’Assumpció Vilella tunejada amb figues, ja que, tal com ens va dir ella, cal aprofitar la fruita de cada temporada. Així doncs, podeu fer un cóc ràpid o bocinets amb qualsevol tipus de fruita (excepte les que tenen un alt contingut d’aigua, com és ara la maduixa).

Temps de preparació: 1 h i 30 min

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 5 ous

✓ 400g de sucre

✓ 200g de llet

✓ 50g d’anís

✓ ratlladura de llimona

✓ 600g de farina

✓ 20g d’impulsor Royal

✓ 125 g oli d’oliva

✓ figues

✓ sucre llustre

✓ melmelada o gelatina

Preparació

  1. PEscalfeu el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix.
  2. Bateu amb el robot de cuina o les varilles els rovells amb el sucre fins que faci cinta (estat de la massa homogeni en que si s’aixeca la cullera de la massa, aquesta cau sobre la resta de massa com si fos una cinta de roba).
  3. A part, munteu bé les clares a punt de neu amb el sucre (poseu el sucre cap al final del muntat). Afegiu una cullerada d’aquesta mescla a la barreja dels rovells i reserveu la resta de clares muntades.
  4. Afegiu i aneu incorporant a mà per aquest ordre: la llet, l’anís, la ratlladura de llimona, la farina tamisada juntament amb l’impulsor i l’oli.
  5. Finalment, incorporeu les clares remenant a mà amb moviments envolvents de baix cap a dalt.
  6. Col·loqueu en motlles folrrats de paper sulfuritzat.
  7. Talleu les figues amb pell a rodanxes gruixudes i col·loqueu una rodanxa sobre cada bocí de massa (podeu posar-li també trossos de figa petits per dins de la massa).
  8. Fornegeu fins que surtin daurats, uns 45 mints.
  9. Punxeu per saber si el punt de cuinat és perfecte.
  10. Pinteu les figues amb melmelada o amb gelatina per a que faci de conservant i doni brillantor a la figa.