Vinc amb una recepta que acabo de provar i m'ha agradat molt, la de bao buns sense gluten, uns panets al vapor que es poden farcir de qualsevol cosa.

Acabats de fer són molt bons encara calents, però si us en sobren, els podeu farcir d'algun formatge o de crema de xocolata i passar-los per la planxa o la sandwichera.

La recepta és de la plataforma de la Thermomix, però la recepta no té cap complicació per fer-la sense. Explico les dues maneres de fer-los més avall.

Temps de preparació: 25 min + 1 h i 20 min repòs

Racions: 5

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 25g de sucre

✓ 90g de midó de blat de moro

✓ 40g de fècula de patata

✓ 80g de farina d'arròs

✓ 40g de farina de teff

✓ 1 culleradeta de psyllium

✓ 1/2 culleradeta de sal

✓ 1/4 culleradeta de llevat

✓ 15g de mantega

✓ 80g de llet

✓ 5g de llevat fresc

✓ 80g d'aigua

Preparació amb la Thermomix

  1. Poseu al got 20g de sucre, el midó de blat de moro, la fècula de patata, la farina d'arròs, la farina de teff, el psyllium, la sal i el llevat químic. Barregeu 10 seg/vel 6. Retireu a un bol i reserveu.
  2. Poseu al got 5g de sucre, la mantega, la llet, el llevat fresc i l'aigua. Barregeu 1 min/37ºC/vel 2. Deixeu reposar 20 minuts dins del got.
  3. Afegiu la mescla de les farines reservades al got i barregeu 30 seg/vel 4. Deixeu reposar de nou dins del got 30 minuts.
  4. Passat aquest temps, retireu la massa del got i, amb les mans i el marbre una mica oliosos, formeu un cilindre i talleu-lo en 10 porcions iguals.
  5. Prepareu el recipent varoma i la safata varoma, cadascun amb la base coberta de paper vegetal. I per altra banda, talleu 10 trossets de paper vegetal.
  6. Doneu forma ovalada a cada porció de massa aplastant-la amb les mans, poseu un tros de paper i doblegeu per la meitat (el paper evitarà que es tanqui).
  7. Col·loqueu 4 panets al recipient varoma i 6 a la safata varoma. Tapeu i deixeu reposar durant 30 minuts.
  8. Poseu aigua calenta al got, poseu el varoma a sobre i programeu 15 min/Varoma/gir invertit/vel cullera.
  9. Traieu el panets, farciu-los del que més us agradi i mengeu tebis.