Cada dia més fan de les masses salades, no me'n podia estar de fer bagels. Que què tenen el bagels diferents d'altres masses? Doncs que primer s'escalden, quedant una molla densa però suau i després passen pel forn, donant un exterior cruixent i daurat.

Aquests panets foradats combinen amb qualsevol farcit, fins i tot dolç, però a casa som més de salat i els nostres preferits són els de formatge d'untar, salmó fumat i cogombrets.

Fa temps que no en feia i no hi ha hagut manera de trobar la recepta, cosa que em m'ha fet bastanta ràbia, però ara n'estic contenta i tot, ja que aquesta que he trobat ara a Directo al Paladar, encara m'agrada més que la que feia abans.

Temps de preparació: 50 min + 1 h repòs

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 450g de farina

✓ 125ml d'aigua tèbia

✓ 125ml de llet tèbia

✓ 15g de llevat fresc o 5g de sec

✓ 8g de sal

✓ 5g de sucre

✓ 1 clara d'ou

✓ 30g de mantega fosa

✓ 1 rovell d'ou per pintar

✓ 1 cullerada de llet

✓ llavors de sèsam

Preparació

  1. Poseu la farina, la sal, el sucre, la mantega fosa, la clara d'ou, la llet, l'aigua i el llevat (si és fresc esmicolat) i amasseu. Si teniu robot, aprofiteu-lo i feu que treballi uns minuts fins que aconseguiu una massa llisa i brillant.
  2. Unteu un bol amb una mica d'oli i deixeu-hi reposar la massa durant 1 hora tapada amb un drap. Ha de doblar el volum.
  3. Passat aquest temps, amasseu de nou per a que marxi l'aire i talleu 8 porcions de massa de la mateixa mida.
  4. Bolegeu cada tros i formeu els bagels amb el seu forat, com més gran millor, ja que tendeix a fer-se petit.
  5. Deixeu llevar de nou 10 minuts mentre poseu a bullir un cassó amb aigua i engegueu el forn a 210ºC amb calor dalt i baix.
  6. Quan l'aigua bulli, escaldeu els bagels d'un en un 10 segons, el temps que dóna de posar-lo i de girar-lo de l'altre banda. A mesura que aneu treient els bagels de l'aigua, poseu-los sobre una safata de forn forrada amb paper.
  7. Barregeu en un got el rovell sobrant i 1 cullerada de llet i pinteu els bagels. Tireu-hi llavors de sèsam per sobre i enforneu entre 20 i 25 minuts, fins que es daurin.
  8. Deixeu refredar, talleu pel mig i farciu del que volgueu.