M'agrada sortir dels sabors de sempre i tastar coses noves, i el baba ganoush ha estat un dels últims descobriments a casa que ha agradat molt.
Així que, aquí va la meva versió d'aquesta mena de puré d'albergínia que se serveix acompanyat de pa per sucar; normalment, pa de pita, recepta que trobareu a l'entrada següent del blog.
► Temps de preparació: 1 h
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 1 albergínia grossa o 2 petites
✓ 1 cullerada de tahini
✓ 1 cullerada de suc de llimona
✓ oli d'oliva
✓ comí
✓ sal i pebre
Preparació
- Enceneu el forn a 200ºC amb calor a dalt i baix.
- Mentre s'escalfa, talleu l'albergínia pel mig longitudinalment i feu talls a la carn per a que es faci més ràpid.
- Regueu les dues meitats amb una mica d'oli i deixeu coure al forn en una safata uns 45 minuts (si són albergínies petites amb menys temps en tindreu prou). Ha de quedar la carn molt daurada i toveta.
- Mentre es cou l'albergínia, podeu preparar el tahini o crema de sèsam, si no en teniu (jo de quantitats ho faig a ull): torreu el sèsam en una paella sense oli i deixeu refredar. Tritureu bé el sèsam fred en una picadora, tireu-hi un raig d'oli i un polsim de sal. Us ha de quedar una consistència cremosa.
- Un cop fetes les albergínies, deixeu refredar una mica i quan no cremin, separeu la polpa de la pell amb l'ajuda d'una cullera.
- Poseu en un bol l'albergínia cuita, una cullerada de tahini, una de suc de llimona, una d'oli i al gust de comí, sal i pebre.
- Hi ha dos opcions, o trinxar amb la forquilla o amb el túrmix, sense passar-se que quedi textura (jo em tiro a la segona opció).
- Serviu en un bol, acompanyat de pa, en el meu cas de pa de pita.