M'agrada sortir dels sabors de sempre i tastar coses noves, i el baba ganoush ha estat un dels últims descobriments a casa que ha agradat molt.

Així que, aquí va la meva versió d'aquesta mena de puré d'albergínia que se serveix acompanyat de pa per sucar; normalment, pa de pita, recepta que trobareu a l'entrada següent del blog.

Temps de preparació: 1 h

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 1 albergínia grossa o 2 petites

✓ 1 cullerada de tahini

✓ 1 cullerada de suc de llimona

✓ oli d'oliva

✓ comí

✓ sal i pebre

Preparació

  1. Enceneu el forn a 200ºC amb calor a dalt i baix.
  2. Mentre s'escalfa, talleu l'albergínia pel mig longitudinalment i feu talls a la carn per a que es faci més ràpid.
  3. Regueu les dues meitats amb una mica d'oli i deixeu coure al forn en una safata uns 45 minuts (si són albergínies petites amb menys temps en tindreu prou). Ha de quedar la carn molt daurada i toveta.
  4. Mentre es cou l'albergínia, podeu preparar el tahini o crema de sèsam, si no en teniu (jo de quantitats ho faig a ull): torreu el sèsam en una paella sense oli i deixeu refredar. Tritureu bé el sèsam fred en una picadora, tireu-hi un raig d'oli i un polsim de sal. Us ha de quedar una consistència cremosa.
  5. Un cop fetes les albergínies, deixeu refredar una mica i quan no cremin, separeu la polpa de la pell amb l'ajuda d'una cullera.
  6. Poseu en un bol l'albergínia cuita, una cullerada de tahini, una de suc de llimona, una d'oli i al gust de comí, sal i pebre.
  7. Hi ha dos opcions, o trinxar amb la forquilla o amb el túrmix, sense passar-se que quedi textura (jo em tiro a la segona opció).
  8. Serviu en un bol, acompanyat de pa, en el meu cas de pa de pita.