Aquí teniu una recepta ben fàcil de paella d'arròs negre amb sípia i allioli per a dues persones.

Tot i que a casa no som molt fans dels arrossos, no sé perquè però a l'arròs negre sempre ens hi hem tirat de cap. Aquest és el primer cop que l'hem fet a casa i us puc dir que no està gens malament.

Temps de preparació:  45 min

Racions: 2

Dificultat: Fàcil

Ingredients per l'arròs

✓ 200g d'arròs bomba

✓ 1 sípia

✓ 2 bosses de tinta

✓ 1/2 ceba

✓ 2 tomàquets de pera

✓ 1 dent d'all

✓ 4 brins de safrà

✓ 700ml de brou de peix

✓ oli d'oliva

✓ sal

Ingredients per l'allioli

✓ 1/2 dent d'all

✓ 1 ou

✓ oli de gira-sol

✓ sal

Preparació

  1. Comenceu preparant el brou de peix. Jo el faig aprofitant caps de gamba d'altres receptes: passo els caps per una cassola amb una mica d'oli, afegeixo aigua i julivert i ho deixo bullir uns 20 minuts. Queda un brou concentrat, per l'arròs jo he fet servir uns 300ml de brou i l'he allargat amb aigua fins els 700ml que necessitem. Serveix qualsevol altre tipus de brou de peix, o bé casolà o bé comprat.
  2. Poseu una mica d'oli a una paella, coeu-hi la sípia ja neta i tallada a quadradets de mida de mossegada. Un cop agafi una mica de color daurat, amb pocs minuts en tindreu prou, la retireu del foc i reserveu.
  3. A la mateixa paella aprofitant l'oli, tireu-hi la ceba ratllada i l'all trinxat. Quan sigui ben transparent afegiu-hi també la polpa dels tomàquets pelats i ratllats i coeu uns 5 minuts.
  4. En un cassó a foc mínim, mantingueu el brou calent.
  5. Tireu l'arròs, la tinta i la sal, barregeu bé.
  6. Afegiu el brou calent, la sípia i el safrà, remeneu per a que s'impregni tot de brou i quedi la sípia ben repartida. A partir d'ara ja no podreu remenar més.
  7. Pugeu el foc 10 minuts i aneu vigilant. Si veieu que s'absorbeix tot el brou, poseu a escalfar una mica d'aigua per anar-ne afegint (però no us passeu, en principi per aquesta quantitat d'arròs no necessitareu més líquid).
  8. Baixeu el foc al mínim i coeu 5 minuts.
  9. Tasteu i pareu el foc si l'arròs és cuit.
  10. Tapeu amb un drap i deixeu reposar 5 minuts.
  11. Mentrestant, feu l'allioli: poseu al got del túrmix mitja dent d'all (si us agrada molt potent la dent sencera), l'ou i la sal. Poseu el peu del túrmix parat i aboqueu uns dos dits d'oli. Tritureu a velocitat mínima sense moure ele peu del túrmix uns 10 segons. Aneu afegint oli poc a poc, un raig petit continu mentre feu anar el túrmix sense parar movent-lo amunt i avall. Quan espesseixi deixeu d'afegir oli, bateu fins que quedi ben integrat l'oli i llestos.
  12. Serviu l'arròs amb una cullerada d'allioli per sobre.