La recepta d'avui està inspirada en el plat que vam tastar a un dels restaurants Coco Curry de Japó.

Sempre es poden afegir o treure espècies de la salsa per fer-la més o menys potent, segons com sigui d'afí el vostre paladar al picant.

Temps de preparació: 45 min

Racions: 2

Dificultat: Fàcil

Ingredients per a l'arròs

✓ 160g d'arròs llarg

✓ 1 dent d'all

Ingredients pel pollastre

✓ 1 pit de pollastre

✓ farina

✓ 1 ou

✓ panko

✓ sal

Ingredients per a la salsa

✓ 1 ceba petita

✓ tomàquet fregit (unes cullerades)

✓ 3 culleradetes de curri

✓ 1 culleradeta de comí

✓ 2 culleradetes de cúrcuma

✓ 1 caiena (o 2 si voleu més fort)

✓ 1 tros de gingebre

✓ 1 dent d'all

✓ sal

✓ 1 got de llet de coco

✓ 1 raig de nata per cuinar

✓ 1 cullerada de farina de blat de moro

✓ oli d'oliva

✓ mantega

Preparació

  1. Comenceu preparant l'arròs: poseu una olla amb aigua i la dent d'all a bullir. Un cop bulli, saleu i coeu-hi l'arròs 15 minuts.
  2. Mentrestant prepareu la salsa: poseu una paella al foc amb un raig d'oli i una culleradeta de mantega. Un cop fosa aquesta última, afegiu-hi la ceba tallada a daus i deixeu que es cogui fins que sigui ben transparent.
  3. Per altra banda, en un morter trinxeu bé les caienes. Afegiu-hi les altres espècies: curri, comí, cúrcuma i sal.
  4. Incorporeu-hi el gingebre i l'all ratllats.
  5. Poseu unes cullerades de tomàquet fregit fins que quedi tot lligat i ho aboqueu tot a la paella on hi teniu la ceba.
  6. Incorporeu-hi la llet de coco i el raig de nata, passeu la salsa a un bol alt i tritureu amb el túrmix per no trobar la ceba. Torneu-ho a abocar a la paella i  reserveu.
  7. Passeu a fer el pollastre. Filetegeu com més us agradi en cas que tingueu el pit sencer, saleu i l'arrebosseu per aquest ordre per farina, ou i panko. Fregiu en una paella amb oli d'oliva i el deixeu escórrer sobre paper absorbent.
  8. Recupereu la salsa, si la veieu poc espessa hi afegiu una cullerada de Maicena i barregeu fins que s'integri bé amb el foc baix (feu això quan quan quedin 5 minuts per servir, ja que si ho feu amb molta antelació espessirà massa).
  9. Escorreu l'arròs i serviu. Nosaltres a casa servim en plat fons, apretem una mica l'arròs amb l'ajuda d'una cullera ocupant mig plat. A l'altre mig, hi aboquem amb cura la salsa i per sobre hi posem el pollastre arrebossat.