La recepta d'avui està inspirada en el plat que vam tastar a un dels restaurants Coco Curry de Japó.
Sempre es poden afegir o treure espècies de la salsa per fer-la més o menys potent, segons com sigui d'afí el vostre paladar al picant.
► Temps de preparació: 45 min
❖ Racions: 2
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients per a l'arròs
✓ 160g d'arròs llarg
✓ 1 dent d'all
Ingredients pel pollastre
✓ 1 pit de pollastre
✓ farina
✓ 1 ou
✓ panko
✓ sal
Ingredients per a la salsa
✓ 1 ceba petita
✓ tomàquet fregit (unes cullerades)
✓ 3 culleradetes de curri
✓ 1 culleradeta de comí
✓ 2 culleradetes de cúrcuma
✓ 2 caienes
✓ 1 tros de gingebre
✓ 1 dent d'all
✓ sal
✓ 1 got de llet de coco
✓ 1 cullerada de farina de blat de moro (si convé)
✓ oli d'oliva
✓ mantega
Preparació
- Comenceu preparant l'arròs: poseu una olla amb aigua i la dent d'all a bullir. Un cop bulli, saleu i coeu-hi l'arròs 15 minuts.
- Mentrestant prepareu la salsa: poseu una paella al foc amb un raig d'oli i una culleradeta de mantega. Un cop fosa aquesta última, afegiu-hi la ceba tallada a daus i deixeu que es cogui fins que sigui ben transparent.
- Per altra banda, en un morter trinxeu bé les caienes. Afegiu-hi les altres espècies: curri, comí, cúrcuma i sal.
- Incorporeu-hi el gingebre i l'all ratllats.
- Poseu unes cullerades de tomàquet fregit fins que quedi tot lligat i ho aboqueu tot a la paella on hi teniu la ceba.
- Incorporeu-hi la llet de coco i passeu la salsa a un bol alt i tritureu amb el túrmix per no trobar la ceba. Torneu-ho a abocar a la paella i reserveu.
- Passeu a fer el pollastre. Filetegeu com més us agradi en cas que tingueu el pit sencer, saleu i l'arrebosseu per aquest ordre per farina, ou i panko. Fregiu en una paella amb oli d'oliva i el deixeu escórrer sobre paper absorbent.
- Recupereu la salsa, si la veieu poc espessa hi afegiu una cullerada de farina de blat de moro i barregeu fins que s'integri bé amb el foc baix (feu això quan quan quedin 5 minuts per servir, ja que si ho feu amb molta antelació espessirà massa).
- Escorreu l'arròs i serviu. Nosaltres a casa servim en plat fons, apretem una mica l'arròs amb l'ajuda d'una cullera ocupant mig plat. A l'altre mig, hi aboquem amb cura la salsa i per sobre hi posem el pollastre arrebossat.