Aquest pastís no necessita presentacions. És un pastís de poma tradicional però amb el toc diferent de la poma caramel·litzada. La recepta és de Directo al Paladar.
► Temps de preparació: 1 h i 15 min
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 3 ous
✓ 120ml de llet
✓ 300g de sucre i una cullerada més
✓ 250g de farina
✓ 2 culleradetes de llevat (Royal)
✓ 50g de mantega fosa i una cullerada més
✓ 3 pomes
✓ canyella en pols
✓ sucre llustre per decorar
Preparació
- Comenceu engegant el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix.
- Mentre s’escalfa el forn, peleu i talleu les pomes en làmines.
- Amb les pomes, podeu fer dues coses, o bé escaldar-les en aigua bullint, o si preferiu la poma amb un toc més caramelitzat, saltegeu-la amb una cullerada de mantega i una de sucre en una paella. Jo al final m’he decantat per la segona opció i la poma caramelitzada queda perfecta.
- En un bol bateu els ous amb 250g de sucre fins que estiguin esponjosos, afegiu la llet i la mantega fosa.
- Seguidament, incorporeu la farina juntament amb el llevat barrejant amb una espàtula, sense batre.
- En un motlle d’uns 24cm de diàmetre, aboqueu la meitat de la massa, col·loqueu-hi la meitat de làmines de poma, espolvoregeu amb els 50g de sucre restants i canyella al gust. Afegiu l’altre meitat de massa i de pomes per sobre.
- Fornegeu uns 50 minuts. Deixeu refredar i serviu tot espolvorejant-la amb una mica de sucre llustre.