Aquest pastís no necessita presentacions. És un pastís de poma tradicional però amb el toc diferent de la poma caramel·litzada. La recepta és de Directo al Paladar.

Temps de preparació: 1 h i 15 min

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 3 ous

✓ 120ml de llet

✓ 300g de sucre i una cullerada més

✓ 250g de farina

✓ 2 culleradetes de llevat (Royal)

✓ 50g de mantega fosa i una cullerada més

✓ 3 pomes

✓ canyella en pols

✓ sucre llustre per decorar

Preparació

  1. Comenceu engegant el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix.
  2. Mentre s’escalfa el forn, peleu i talleu les pomes en làmines.
  3. Amb les pomes, podeu fer dues coses, o bé escaldar-les en aigua bullint, o si preferiu la poma amb un toc més caramelitzat, saltegeu-la amb una cullerada de mantega i una de sucre en una paella. Jo al final m’he decantat per la segona opció i la poma caramelitzada queda perfecta.
  4. En un bol bateu els ous amb 250g de sucre fins que estiguin esponjosos, afegiu la llet i la mantega fosa.
  5. Seguidament, incorporeu la farina juntament amb el llevat barrejant amb una espàtula, sense batre.
  6. En un motlle d’uns 24cm de diàmetre, aboqueu la meitat de la massa, col·loqueu-hi la meitat de làmines de poma, espolvoregeu amb els 50g de sucre restants i canyella al gust. Afegiu l’altre meitat de massa i de pomes per sobre.
  7. Fornegeu uns 50 minuts. Deixeu refredar i serviu tot espolvorejant-la amb una mica de sucre llustre.