La recepta d'avui és especial per aquells dies que no tenim masses ingredients frescos ni molta inspiració a la cuina, però sí ganes d'una bona empanadilla.

Temps de preparació: 45 min

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 2 làmines de pasta de full

✓ 3 llaunes de tonyina

✓ pebrot escalivat a ull

✓ un grapat de pinyons

✓ 2 ous durs

✓ oli i sal

✓ 1 ou batut

Preparació

  1. Engegeu el forn a 200ºC amb calor a dalt i baix.
  2. Trinxeu tots el ingredients per farcir i barregeu-los bé, excepte els pinyons que hi van sencers.
  3. Poseu sal i oli al gust.
  4. A part, estireu la pasta de full i talleu-ne cercles individuals amb un tallapastes rodó. Les làmines que vagin a sota caldrà punxar-les, les que hi vagin a sobre no cal.
  5. Farciu amb la barreja anterior i tapeu amb una altre rodanxa de pasta de full i apreteu-la per treure-li l’aire que pugui quedar.
  6. Feu-hi una xemeneia (un forat al mig del pastelillo que traspassi la làmina de full de sobre).
  7. Pinteu amb un ou batut i enforneu fins que agafi un color daurat.
  8. Es pot menjar tebi o fred.