Sincerament, no faig pasta tantes vegades com m'agradaria perquè és laboriosa, tot i que gens difícil. Quan ens mengem la pasta que fem a casa però, m'arrepenteixo de no fer-ne més sovint, ja que realment val la pena i es nota la diferència amb la pasta fresca que podem comprar al supermercat. Així que, recomanable al 100% fer pasta a casa.
La recepta de la pasta és del llibret que ve amb l'accessori de la KitchenAid, que és el que he utilitzat per estirar la massa.
► Temps de preparació: 2 h
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Mitja
Ingredients per a la pasta
✓ 440g de farina
✓ 15ml d'aigua (1 cullerada)
✓ 4 ous grans (205 ml)
✓ 1/2 culleradeta de sal (2ml)
Ingredients pel farcit
✓ 300g d'espinacs
✓ 250g de ricotta
✓ 1 ou
✓ sal i pebre
✓ un polsim de nou moscada
✓ oli
✓ parmesà
✓ nous trossejades
Preparació
- Per fer la pasta, poseu els ous, l'aigua, la farina i la sal al bol i utilitzeu el batedor pla a velocitat 2 durant 30 segons.
- Canvieu el batedor pla pel ganxo i amasseu a velocitat 2 durant 2 minuts.
- Traieu la massa del bol, amasseu a mà 1 minut i deixeu reposar 20 minuts dins el bol tapat amb un drap.
- Mentrestant, prepareu el farcit: poseu en un bol els espinacs escaldats ben escorreguts, la ricotta, l'ou, sal i pebre. Passeu un moment pel túrmix per fer més uniforme i reserveu.
- Dividiu la massa en 4 trossos, aplaneu cada tros i passeu-los per l'accessori d'estirar pasta de la següent manera: amb la posició 1, poseu velocitat 2 i introduïu un tros aplanat de massa, doblegueu la massa per la meitat i torneu a fer-la lliscar pel corró. Repetiu el procés de doblegat fins que la massa esigui suau. Empolvoreu lleugerament la pasta per a que no s'enganxi. Poseu el botó d'ajust a la posició 2 i passeu de nou la pasta per la màquina i així successivament fins arribar a la posició número 5.
- Col·loqueu les làmines sobre el marbre enfarinat, poseu porcions del farcit d'espinacs amb l'ajuda d'una cullereta, tapeu amb una altra làmina de pasta, selleu bé amb els dits i talleu amb un talla pastes (jo, amb un de fer galetes).
- La pasta que no utilitzeu just al moment deixeu-la assecar 1 hora i congeleu.
- Bulliu la pasta en abundant aigua amb sal durant 6 minuts si és fresca o 7 si l'heu deixat assecar i l'heu congelat.
- Passat el temps de cocció, escorreu la pasta amb compte i serviu amb parmesà, nous trossejades i un bon raig d'oli.