Recepta de pa per acompanyar una amanida o unes llesques amb tomàquet i mozzarella.
Gens difícil de fer però vistós i gustós, com s'explica al llibre de Postres y otras dulcerías, del blog Unodedos.
► Temps de preparació: 30 min + 2 hores repòs
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients per a la massa
✓ 200g d'aigua
✓ 4g de sucre
✓ 45g de parmesà ratllat
✓ 7g de sal
✓ 325g de farina de força
✓ 5g de llevat sec de forner o 15g de llevat fresc
Ingredients pel farcit
✓ un parell de branques d'alfàbrega
✓ 1 dent d'all
✓ 2 cullerades d'oli d'oliva
Preparació
- Amasseu junts tots els ingredients per a la massa amb l'ajuda d'un robot i deixeu reposar 10 minuts.
- Torneu a amassar 2 minuts i deixeu-ne reposar 10. Repetiu aquest pas 3 vegades.
- Feu una bola, tapeu i deixeu que dobli el volum.
- Mentrestant, prepareu el farcit: trinxeu l'all i les fulles d'alfàbrega, afegiu l'oli i reserveu.
- Quan la massa hagi fermentat, passeu-la al marbre de la cuina enfarinat i aplasteu-la amb les mans per desgasificar-la.
- Esteneu la massa en forma de rectangle d'uns 30x20 cm amb l'ajuda d'un corró.
- Pinteu la superfície amb el farcit deixant un marge lliure en un dels dos costats llargs per tancar.
- Enrotlleu la massa sobre sí mateixa sense apretar, talleu el rotlle per la meitat longitudinalment.
- Selleu dos extrems apretant-los amb els dits i formeu una trena. Selleu l'altre punta i poseu tota la trena de pa en un motlle de plumcake greixat per a que no s'enganxi.
- Enceneu el forn a 195ºC amb funció vapor i coeu el pa uns 35 minuts.