Recepta de pa per acompanyar una amanida o unes llesques amb tomàquet i mozzarella.

Gens difícil de fer però vistós i gustós, com s'explica al llibre de Postres y otras dulcerías, del blog Unodedos.

Temps de preparació: 30 min + 2 hores repòs

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients per a la massa

✓ 200g d'aigua

✓ 4g de sucre

✓ 45g de parmesà ratllat

✓ 7g de sal

✓ 325g de farina de força

✓ 5g de llevat sec de forner o 15g de llevat fresc

Ingredients pel farcit

✓ un parell de branques d'alfàbrega

✓ 1 dent d'all

✓ 2 cullerades d'oli d'oliva

Preparació

  1. Amasseu junts tots els ingredients per a la massa amb l'ajuda d'un robot i deixeu reposar 10 minuts.
  2. Torneu a amassar 2 minuts i deixeu-ne reposar 10. Repetiu aquest pas 3 vegades.
  3. Feu una bola, tapeu i deixeu que dobli el volum.
  4. Mentrestant, prepareu el farcit: trinxeu l'all i les fulles d'alfàbrega, afegiu l'oli i reserveu.
  5. Quan la massa hagi fermentat, passeu-la al marbre de la cuina enfarinat i aplasteu-la amb les mans per desgasificar-la.
  6. Esteneu la massa en forma de rectangle d'uns 30x20 cm amb l'ajuda d'un corró.
  7. Pinteu la superfície amb el farcit deixant un marge lliure en un dels dos costats llargs per tancar.
  8. Enrotlleu la massa sobre sí mateixa sense apretar, talleu el rotlle per la meitat longitudinalment.
  9. Selleu dos extrems apretant-los amb els dits i formeu una trena. Selleu l'altre punta i poseu tota la trena de pa en un motlle de plumcake greixat per a que no s'enganxi.
  10. Enceneu el forn a 195ºC amb funció vapor i coeu el pa uns 35 minuts.