Per mi, una de les millors receptes de magdalenes que he tastat mai.
La recepta és de Claudia&Julia, pàgina d'on tot el que he provat de fer sempre ha agradat molt.
► Temps de preparació: 1 h + 12 h repòs
❖ Racions: 6
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients per a la crema
✓ 250ml de llet
✓ 1 culleradeta d'extracte de vainilla o l'interior d'una vaina
✓ 60g de sucre
✓ 20g de Maizena
✓ 2 rovells d'ou
Ingredients per a les magdalenes
✓ 2 ous
✓ 175g de sucre (170g de sucre + 5g de sucre vainillat)
✓ 60ml de llet
✓ 190g d'oli d'oliva
✓ 210g de farina
✓ 5g de llevat
✓ un pessic de sal
✓ 1 poma
Preparació
- Comenceu per la crema: poseu la llet en un cassó al foc i retireu abans de que bulli.
- En un bol, poseu els rovells, el sucre, la vainilla i la Maizena. Bateu amb l'ajuda d'unes varilles.
- Afegiu una mica de llet a la mescla anterior i remeneu. Acabeu d'abocar la resta de llet i dueu-ho a foc baix sense deixar de remenar amb les varilles.
- Quan s'espesseixi, retireu del foc i tapeu amb paper film tocant la superfície de la crema per a que no faci crosta. Deixeu refredar completament i reserveu a la nevera si la feu el dia abans.
- Per altra banda, prepareu la massa de magdalenes: poseu els ous i sucre en un bol i bateu fins que quedi una barreja ben espumosa.
- Incorporeu la llet i seguiu batent.
- Afegiu l'oli i mescleu de nou.
- Tamiseu la farina juntament amb el llevat i incorporeu-los a la mescla fins que quedi ben integrada.
- Tapeu el bol i deixeu-lo a la nevera entre 12 i 24 hores (jo algun dia m'ho he saltat i només l'he deixat reposar entre 4 i 6 hores).
- Passat el temps, traieu el bol de la nevera i remeneu una mica la massa.
- Engegueu el forn a 250ºC a dalt i baix.
- Peleu una poma i talleu-la ben fina.
- Ompliu les càpsules de magdalena fins a la meitat, poseu una culleradeta de crema i acabeu d'omplir amb la massa.
- A sobre de cada magdalena, poseu-hi una altra culleradeta de crema i làmines de poma.
- Baixeu la temperatura del forn a 210ºC i fornegeu uns 16 minuts.
- Un cop cuites, deixeu-les refredar sobre una reixeta.
- Podeu pintar-les amb melmelada de préssec per a que brillin (opcional, jo no ho faig).
- Al portar crema no tardeu en consumiu-les més de 2 dies.