Avui us porto unes galetes amb un toc cítric que fa difícil menjar-se'n només una. La recepta és de Dulces bocados, tot i que la crema l'he versionat i, enlloc de ser de llimona, la meva és de llima, però hi podeu posar qualsevol altre tipus de crema que us agradi.

Temps de preparació: 30 min + 15 min repòs

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 125g de mantega a temperatura ambient

✓ 130g de sucre llustre

✓ 1 ou

✓ ratlladura de 2 llimes

✓ 15g de suc de llima

✓ 3g de llevat tipus Royal

✓ 280g de farina

crema de llima

✓ sucre llustre per decorar

Preparació

  1. Bateu la mantega amb el sucre fins que quedi cremosa.
  2. Afegiu l'ou, la ratlladura, el suc i seguiu batent. Seguidament, aboqueu el llevat i remeneu.
  3. Incorporeu la farina en tres tandes i remeneu fins que s'integri.
  4. Amb les mans lleugerament untades d'oli, agafeu porcions d'uns 20g, feu boletes i disposeu-les sobre la safata del forn amb paper sulfuritzat.
  5. Un cop fetes les boletes, unteu-vos el polze amb oli i enfonseu-lo al centre de cada bola.
  6. Deixeu reposar a la nevera 15 minuts.
  7. Mentrestant, engegueu el forn a 175ºC amb calor dalt i baix.
  8. Traieu les galetes de la nevera i ompliu els forats amb la crema de llima.
  9. Coeu al forn uns 12 min.
  10. Deixeu refredar sobre una reixeta.
  11. Un cop fredes, poseu sucre llustre en un colador i decoreu al gust.