Recepta de la típica crema amb el sucre cremat per sobre tant per fer expressament com per gastar rovells sobrants d'altres receptes.

Hi ha moltíssimes receptes i versions, però jo he seguit al peu de la lletra la de Javi Recetas, on sempre explica detalladament el pas a pasi i dóna molts consells.

Temps de preparació: 30 min + 5 h repòs

Racions: 6

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 1l de llet

✓ 6 rovells

✓ 100g de sucre per la crema

✓ més sucre per cremar

✓ 40g de Maizena

✓ la pell de mitja taronja

✓ la pell de mitja llimona

✓ una branca de canyella

Preparació

  1. Poseu en un cassó la llet amb les pells de taronja i llimona i la canyella, dueu-ho al foc fins que gairebé bulli.
  2. Retireu del foc i deixeu entre 30 minuts i 1 hora que s'infusioni bé la llet.
  3. Passat aquest temps, barregeu en un bol els rovells amb el sucre, afegiu la Maizena i remeneu només fins a integrar-la.
  4. Coleu la llet sobre el bol amb la mescla i barregeu fins que sigui tot homogeni.
  5. Aboqueu tot el contingut a una olla i deixeu a foc baix-mitjà sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta o de silicona.
  6. Per saber quan està llesta la crema aneu mirat l'espàtula: quan s'hi formi una capa densa, s'hi passi el dit i no es desdibuixi la línia, estarà al punt.
  7. Retireu del foc i colar la crema per desfer-nos d'algun grumoll si hagués quatllat.
  8. Repartiu en 6 cassoletes de fang i deixeu que es refredin abans de tapar-les i deixar-les refredar a la nevera un mínim de 4 hores.
  9. En el moment de servir, afegiu una mica de sucre per sobre i caramelitzeu amb un bufador o un cremador per formar una capa de sucre fina i cruixent.