Aquesta recepta la fem molt sovint a casa amb la ceba i el pebrot, però amb l'extra de la llonganissa, aquesta coca sempre fa quedar bé.

Temps de preparació: 1 hora

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients per a la massa

✓ 500g de farina de força

✓ 10g de sal

✓ 20g de sucre

✓ 40g de mantega

✓ 330ml d'aigua tèbia

✓ 15g de llevat fresc

✓ un raig d'oli

Ingredients per al farcit

‌‌✓ 3 cebes mitjanes

✓ pebre vermell dolç o agredolç

✓ un pessic de julivert sec

✓ oli i sal

✓ pebrot vermell escalivat

✓ llonganissa

Preparació

  1. Per a fer la massa de la coca, si teniu amassadora, poseu-hi tots els ingredients excepte el llevat i l'aigua, que primer haureu d'esmicolar el llevat a l'aigua i dissoldre'l, després d'això, ja ho podeu afegir amb la resta d'ingredients i amassar durant uns 15 minuts.
  2. Mentrestant, podeu avançar dues feines. Per una banda, comenceu a coure la llonganissa, però no del tot, penseu que la posarem al forn juntament amb la coca.
  3. Per altre costat, talleu la ceba ben fina a la juliana i poseu-la en un bol. Afegiu el pebre vermell al gust (almenys fins que agafi coloret), un pessic de julivert sec, sal i un bon raig d'oli. Barregeu bé.
  4. Engegueu el forn a 230ºC.
  5. Un cop acabat l'amassat, traieu la massa, poseu-la sobre el marbre enfarinat i dividiu-la en dos, ja que sortiran dues coques.
  6. Amb l'ajuda d'un corró, estireu bé la massa de manera que ocupi tota la safata del forn forrada amb un paper sulfuritzat.
  7. Repartiu la meitat de la ceba, del pebrot i de la llonganissa per sobre i coeu al forn 17 minuts.
  8. Repetiu els últims dos passos amb l'altre meitat de massa.