Els bretzels, que no pretzels, són d’origen alemany. La diferència més significativa és que els bretzels són llacets de pa tous, en canvi els pretzels, variant americana, són més durs i cruixents, com una galeta. Els d’avui són de pa esponjós i, com no, de Directo al Paladar.
► Temps de preparació: 2 h
❖ Racions: 2
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 250g de farina
✓ 3g de llevat sec de forner
✓ 140ml d’aigua
✓ 5g de sal fina
✓ 12g de mantega
✓ sal gruixuda
✓ 2 cullerades de bicarbonat sòdic
Preparació
- Barregeu tots el ingredients excepte la sal gruixuda i el bicarbonat, jo he utilitzat el programa d’amassat de la panificadora d’uns 15 minuts, però també es pot fer a mà.
- Tapeu amb paper film i deixeu reposar fins que dobli el seu volum, durant una hora aproximadament.
- Enfarineu lleugerament la superfície de treball, dividiu la massa en sis porcions iguals i doneu-los-hi forma de bastonet d’uns 40 cm procurant deixar el centre més doble que els extrems.
- Aconseguiu donar-los-hi la seva forma característica entrellaçant els extrems i doblegant-los cap al centre (trobareu el pas a pas amb fotos a l’enllaç).
- Escalfeu el forn a 200ºC amb calor a dalt i a baix.
- Poseu a bullir un litre i mig d’aigua amb dues cullerades de bicarbonat.
- Quan bulli, submergiu-hi els brezels d’un en un durant 20 segons, retireu amb una escumadora i escorreu.
- Col·loqueu-los a la llauna del forn forrada amb paper sulfuritzat o una làmina de silpat i espolvoregeu-los amb sal gruixuda.
- Deixeu coure al fins uns 20 minuts, fins que estiguin daurats.