Tinc perdició per tot tipus de masses, pans i brioixos tant dolços com salats i avui us porto una recepta que m'ha enamorat del blog Pimienta Dulce, on tot té una pinta que fa salivera.
Ja n'havia fet de bretzels i tenia una recepta fixa, però he de dir que aquesta la supera i és la que repetiré segur, així que us recomano que la feu.
► Temps de preparació: 30 min + 1 hora repòs
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients per a la massa
✓ 500g de farina de força
✓ 250g de llet
✓ 10g de sal
✓ 10g de sucre
✓ 15g de llevat fresc o 5g de llevat sec de forner
✓ 125g de massa mare (es pot substituir afegint 60g de farina, 60g d'aigua i 5g de llevat fresc)
✓ 75g de mantega
✓ 25g d'oli d'oliva suau o de gira-sol
✓ sal maldon
✓ llavors de sèsam
Preparació
- Amb l'ajuda del ganxo, amasseu junts tots els ingredients excepte la mantega i l'oli.
- Quan veieu que agafa cos, afegiu l'oli i, quan estigui integrat, afegiu la mantega tova.
- Quan estigui tot integrat, acabeu d'amassar a mà.
- Cubriu la massa i deixeu reposar 10 minuts.
- Dividiu en 9 porcions d'un 110g i formeu boles. Cubriu-les amb un drap i deixeu reposar 10 minuts més.
- Unteu-vos les mans amb oli, feu un xurro ben llarg de cada bola i formeu el bretzel aixafant bé les puntes contra la massa.
- Col·loqueu en una safata amb paper sulfuritzat.
- Cubriu amb el drap i deixeu reposar 15 minuts a temperatura ambient o entre 1 i 2 hores a la nevera.
- Passat aquest temps, poseu a bullir aigua en una olla gran. Mediu l'aigua, ja que quan bulli, cal afegir-li 30g de bicarbonat sòdic per cada litre d'aigua.
- Mentrestant, engegueu el forn a 220ºC amb calor dalt i baix.
- Banyeu els bretzels d'un en un 20 segons per cada costat i torneu-los a col·locar a la safata del forn.
- Escampeu per sobre llavors de sèsam i sal maldon.
- Fornegeu 15 minuts (com que us sortiran 9 bretzels grandets, haureu de fer 2 torns de forn).
- Us els podeu menjar sols o bé obrir-los pel mig amb un ganivet i farcir-los del que més us agradi com si fos un entrepà.